Studentski servis Virovitica – satnica je od 17 od 40-ak kuna, a u posljednjih tjedan dana izdano je čak 60 ugovora

Virovitička podružnica Studentskog servisa Osijek u Virovitici je otvorena 2008. godine, a njegove usluge koriste svi redoviti studenti i maturanti. Posredstvom servisa, studenti sa šireg virovitičkog područja lakše pronalaze posao. U 10 godina koliko servis posluje, izdano je stotine ugovora, a njihov broj raste iz godine u godinu.

– Na kraju 2016. godine izdano je 1.270 ugovora, dok je na kraju prošle bilo 1.605. U prosjeku riječ je o 134 ugovora mjesečno. Kada uspoređujemo ovu s 2017. godinom, do sada je izdano 823 ugovora, što je za 53 više nego u isto vrijeme prošle godine, a to je znak da i više studenata radi, ističe referentica Studentskog servisa Virovitica Martina Mikolčić dodajući kako je samo u prvih tjedan dana u srpnju ove godine izdano čak 60 ugovora.

Trenutna minimalna satnica za jednostavnije poslove koje studenti obavljaju iznosi 17,00 kuna, dok za poslove za koje je potrebno znanje informatike, stranih jezika i slično, zarada ide do čak 40-ak kuna po satu.

– To su iznosi prema cjeniku usluga Studentskog servisa koji se primjenjuje od 1. lipnja 2008. godine. Sada se čeka da na snagu stupi Zakon o obavljanju Studentskih poslova prema kojem će minimalna satnica biti veća od 20,00 kuna, rekla je Martina Mikolčić.

U prosjeku, mjesečno se u virovitički Studentski servis učlani 10-ak studenata, a taj broj ljeti ide do 30. odmah po učlanjenju, studenti mogu podići ugovor i krenuti s radom. Nakon završetka rada poslodavac popunjava studentski ugovor temeljem kojeg se izdaje račun za čije podmirenje poslodavac ima rok od osam dana od izdavanja računa. Nakon što poslodavac plati račun, već sutradan je na studentskom računu plaća za obavljeni posao.
Što se ponude poslova, trenutno je najviše za turističku sezonu na moru, no velik broj studenata radi u Virovitici i okolici, uglavnom u trgovačkim centrima, kafićima, kao promotori raznih proizvoda, animatori…. Tu si i poslovi za razna anketiranja, administrativni poslovi, fizički poslovi…

– Studenti su zaista vrijedni i svestrani, a neki rade i više poslova odjednom, ovisno o obavezama na fakultetu i mogućnostima, ističe Martina Mikolčić. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content