UPOZNAVANJE MLADIH IZ CIJELE EUROPE JE NEPROCJENJIVO: Orahovčanka Tanja Karakaš sudjelovala u programu Erasmus+

Program razmjene mladih Erasmus + godinama spaja mlade ljude, studente diljem Europe. Ove godine u tom sjajnom međunarodnom programu sudjelovala je i Orahovčanka Tanja Karakaš (23) studentica psihologije na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Tanja je u svojoj razmjeni studenata dva puta bila u britanskoj prijestolnici Londonu:

-Prošle godine u studenom sam prvi puta putem ovoga programa bila u Londonu, a evo sada ponovno. Erasmus ima nekoliko dijelova, a ja sam sudjelovala u jednotjednoj razmjeni mladih. Svatko tko želi sudjelovati mora proći selekciju, riješiti neke matematičke zadatke i ako zadovoljiš, ideš. Na oba putovanja sam imala zasebne teme. Sada je to bio program “Healthy Habits” , program vezan uz zdravlje. Sudionici projekta bili su iz Grčke, Litve, Poljske, Rumunjske, UK-a i Hrvatske. Svi skupa bili smo dio radionice o zdravoj prehrani i zdravim navikama općenito, potom sudjelovali u raznim aktivnosti poput rock-climbinga, yoge i potrage za blagom. Zadnja dva dana smo kampirali na jugu Engleske, pješačili 15 km preko klifova Seven Sisters koji su zaista predivni. Biti dio ove priče je neprocjenjivo, upoznaješ vršnjake iz cijele Europe, razmjenjuješ životna i studijska iskustva i to je nešto što bih definitivno svakom studentu preporučila. – nastavlja Tanja te dodaje kako je grupa s kojom je bila cijelo vrijeme djelovala kao jedno:

1107tanja 1 Custom

-Kao grupa smo se jako povezali i već isplanirali neke nove, zajedničke projekte. Zapravo jedva čekam da se ponovno sretnemo i radimo zajedno. – zaključila je Tanja.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content