Uskoro kreće obnova prometnice od Lipovca prema Suhopolju: Proširit će se cesta te će se postaviti novi nogostup i biciklistička staza

S ciljem sigurnijeg prometovanja, ali i boljih uvjeta na cesti za sudionike u prometu, prema riječima zamjenika župana Virovitičko-podravske županije, Marija Klementa, uskoro kreću radovi na obnovi ceste Suhopolje – Lipovac.

klement e1530621117798

– Prekategorizacijom, navedena prometnica više nije u ingerenciji Županijske uprave za ceste, već Hrvatskih cesta. Natječaj je proveden, procjenjena vrijednost iznosi 16,25 milijuna kuna, a radovi počinju uskoro. Kako bi promet navedenom dionicom bio sigurniji za sve sudionike prometa, navedena cesta će se proširiti, postavit će se i novi nogostup, te biciklistička staza. Time će se sanirati navedena dionica koja je stradala prilikom gradnje obilaznice, no nama je prvenstveni cilj, i na tome inzistiramo, na što bržem nastavku gradnje brze ceste od Lipovca, odnosno Suhopolja prema Slatini, tako da sav ”kamionski promet” bude na obilaznici. Ti radovi prema Slatini su uvršteni u ovogodišnji plan nabave, a samo ove godine je za navedeno osigurano 12,8 milijuna kuna (radi se o projektnoj dokumentaciji nap.a.) . (www.vpz.hr, Fotografija: Google, Matija Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content