VATRENI NAVIJAČ: U Engleskoj nitko ne može vjerovati da su ispali, naslovnice vrište o razočaranju

Svi suveniri vezani u Svjetsko nogometno prvenstvo od ranog su jutra na popustu za čak 50 posto, svi ih se rješavaju. Na ulicama se šuti, izbjegava se izravan pogled, vlada potpuno razočaranje – slika je to Engleske dan nakon utakmice u kojoj su Hrvati izbacili njihovu reprezentaciju na korak do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. O stanju u Engleskoj priča nam Pitomačanin Božidar Kovač, a koji u Engleskoj trenutno živi i radi.

Svi su razočarani, kaže, osim njega. Engleski navijači, mediji, društvene mreže… Naslovnice svih medija vrište o porazu, o tome kako su Hrvati slomili srce engleskom snu o pobjedi. Nitko ne može vjerovati da su ispali na korak do finala. Jer, kaže Božidar, cijeli dan svi su razgovarali samo o tome, kupovali kape, šalove, vladala je prava engleska euforija. Na ulicama se pričalo samo to kako Engleska igra, ali ne i s kim. Arogancija je vladala na svakom koraku.

-Napuhavali su situaciju, govorili da nemamo šanse, omalovažavali su reprezentaciju…Bili su uvjereni da je Hrvatska umorna i da će je srediti s lakoćom – ističe Božidar. Kaže kako su se za vrijeme utakmice navijači ismijavali svakom krivom potezu Hrvatske. Igrom slučaja, naš vatreni navijač baš tad je putovao kući autobusom i bio meta podrugljivim pogledima zbog kockastog dresa koji je imao na sebi. Vrijedilo je svake sekunde, kaže.

capture1 Custom 11

– Tada je Perišić dao prvi gol. Uozbiljili su se i počeli mrmljati. Bilo je: dobro je, još smo u igri. A zatim im je Mandžukić potopio sve brodove i potpuno ih šokirao. Nakon utakmice, ulice su bile puste, ljudi su izbjegavali pogledati jedan u drugoga.

Vladala je atmosfera kao da je netko umro. I je – engleski nogomet, a Hrvatska je egzekutor! – poručuje vatreni navijač Božidar, koji kaže kako je Hrvatska za njega, kao i za svakog navijača, neovisno o rezultatu u nedjelju – već najbolja na svijetu. (www.icv.hr, mlo, foto: privatni arhiv B. Kovač)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content