Buđak “zaključao vrata”, Horaček poentirao za pobjedu Virovitice u Suhopolju

U okviru proslave Dana općine Suhopolje, na stadionu Park, danas (srijeda) je odigrana pripremna nogometna utakmica. Domaći županijski prvoligaš Suhopolje ugostio je nogometaše Virovitice, člana 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Na tribinama stadiona Park skupio se velik broj gledatelja koji su s velikim zanimanjem došli pogledati ovaj okršaj vječnih rivala.

IMG 7016 Custom

Prvo poluvrijeme završilo je u mirnom tonu, bez pogodaka. Do 30. minute možemo izdvojiti tek jedan udarac iz kuta i jedan slobodan udarac za nogometaše Virovitice, no sve je ostalo samo na pokušaju. U 32. minuti vidjeli smo prvu pravu šansu. Virovitica je stvorila kontru a lopta je završila u nogama Roka Horačeka koji je imao dva rješenja. Mladi napadač Virovitice morao je brzo reagirati i odlučio loptu poslati pokraj vratara Suhopolja Kristijana Dumenčića. Kada su gledatelji pomislili da će vidjeti prvi zgoditak na utakmici lopta je pogodila vratnicu i odbila se do suhopoljskog stopera Hrvoja Javorovića koji “čisti” i otklanja opasnost. Ubrzo je “pala” i prva opomena na utakmici. Javorović je preoštro startao a sudac Cafuta pokazao mu je žuti karton. Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još jednu bolju priliku ali ovoga puta zaprijetili su domaći nogometaši. Jedan “odbijanac” gostujuće obrane stigao je do Slavena Slanca koji je uputio udarac s dvadesetak metara ali siguran je bio virovitički vratar Filip Buđak. Zapaženu ulogu u redovima Suhopolja u prvom je dijelu imao Rene Prugovečki koji je osim sjajnih razigravanja pokazao i veliku borbenost.

IMG 7006 Custom

Drugo poluvrijeme bilo je daleko uzbudljivije a već od samog početka počelo se igrati otvorenije. Nekoliko udaraca iz kuta s obje strane bili su bezopasni za vratare a onda, sredinom drugog poluvremena dočekali smo i prvi gol. Već viđeno iz prvog dijela, nogometaši Virovitice krenuli su u kontru nakon jedne presječene lopte na sredini terena, u konačnici pred vratarom Suhopolja našao se još jednom Horaček koji ovoga puta ostaje smiren i pogađa za vodstvo Virovitice 0:1. Trener Suhopolja Mario Tolo napravio je nekoliko izmjena a ubrzo je početni sastav počeo mjenjati i trener Virovitice Samuel Spudić.

IMG 7055 Custom

U nastavku drugog dijela nogometaši obje ekipe stvorili su pregršt izglednih prilika ali rezultat se nije mjenjao. Za Viroviticu je u dva navrata pokušao Horaček doći do drugog zgoditka ali nije uspio, sjajno je na vratima reagirao Dumenčić. Odličan pokušaj nakon nekoliko sjajnih driblinga imao je i Luka Skoko. Domaća ekipa također je pokušavala ali nekoliko dobrih udaraca ukrotio je Buđak. Dvije fantastične šanse nije iskoristio igrač Suhopolja Marino Grizelj, u završnici je nedostajalo malo koncentracije. Najozbiljnija šansa Suhopolja i prilika za izjednačenje dogodila se u posljednoj minuti utakmice kada je udarac glavom završio iza vratara Buđaka ali lopta pogađa gredu. Konačan rezultat utakmice 0:1. Navijačka skupina “Građani” bodrila je nogometaše Virovitice pjesmom cijelu utakmicu.

IMG 7115 Custom

Ova pripremna utakmica bila je odličan pokazatelj za oba trenera i posljednja provjera jer u vikendu pred nama započinje nova ligaška sezona.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”474117″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content