FERRAGOSTO JAM IDE DALJE Bolesna braća, Darko Rundek i TBF razgalili okupljenu masu

Nakon sjajnog nultog i veličanstvenog prvog dana, i drugi dan jedinstvenog hrvatskog glazbenog, ljetnog festivala, orahovačkog Ferragosto Jama ponudio je svoj spektakl.

U njemu su se mogli pronaći ljubitelji nekoliko žanrova glazbe, bilo tu hard rocka, rocka, hip-hopa i mnoštvo ostalih, a ponajviše se pljeskalo i uživalo u ritmu nota najvećih zvijezda. No, krenimo redom.

Dan dva je počeo na Izštekanom stageu i nastupom sjajne Maje Posavec, potom je na istom nastupio J.R. August pa Mangroove i na kraju Bojana Vunturišević. Glazbena bajka na središnjem Addiko Piknik stageu počela je u ranim večernjim satima nastupom grupe Paul the Walrus, potom se odličnim nastupom predstavio Svemirko, a onda je usjanje krenulo vrhunskim sastavom She Loves Pablo. Ljubitelji hip-hopa došli na svoju kada su stage zauzeli Baby Dooks i Bizzo, sjajna Bolesna Braća. Uglas su se pjevali hitovi Patriša, Radio Fanfara, Tresi guzu, Oprosti mi brate, Bijele Patike i mnoštvo drugih, a delirij je nastao kada je ovaj popularni dvojac zapjevao svoju najpoznatiju Looka i Borna:

DSC 0059 Custom

-Hvala vam lijepo Orahovica, bio je ovoj jedan prekrasan, intiman doživljaj kao da sam bio sa tisuće svojih najboljih prijatelja. Hvala Markanu (Marko Nemec glavni organizator nap.a.), hvala ljudima koji su nas pozvali ovdje, što reći Slavonija gori, vlada velika ljubav i veliko srce, nešto najljepše što se može nama pjevačima dogoditi. Inače su festivali dobrih line -upova malo hladnjikavi, ali Ferragosto je doista jedan topao, ljudski ma mogu reći familijarni festival gdje su ti svi ljudi ka obitelj, raspoloženi, dobri i nasmijani. – rekao Baby Dooks iz Bolesne braće koji se tijekom koncerta sjetio i nedavno preminule legende hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića:

-Meni je inače ružno post mortem uvlači ljude u takve priče, ali ovo je jedan presedan jer smo mi bez pitanja uzeli jedan dio njegove pjesme, dakle Što učinila si ti i on nas nikada nije tužio za to, dapače nikada ništa nije rekao za to, to je za nas jedna lijepa gesta koju smo večeras morali spomenuti i s poštovanjem ga se prisjetiti. – poručio je Baby Dooks.

DSC 0253 Custom

Nakon Bolesne braće sa svojim specifičnim nastupom i izvedbama, tisućama Ferragostaša predstavio se sjajni Darko Rundek izvevši nekoliko hitova svog nekadašnjeg benda Haustor kao što su Ena, Pali i vuci i druge, a on da je krenulo nekoliko njegovih hitova poput Ruke, a posebno je publika zdušno otpjevala mega popularni hit Apokolipso. Do kraja večeri još dva vrhunska nastupa, prvo grupe Mašinko, a onda urnebes za kraj, sjajni splitski hip-hoperi TBF s neuništivim hitovima poput Nostalgična, Malo sam maka, Smak svita, Veseljko, Mater i mnoštvo drugih. Još jedan dan za pamćenje, ma na treba ponavljati, jednostavno to je jedan, jedini Ferragosto Jam.

DSC 0170 Custom

FJ trećega dana, odnosno danas donosi na Izštekanom ”Jägermeister” stageu već od 15:00 sati nastupom Playgronud Hustlea, a sat vremena kasnije na istom stageu pojavit će se žena za sva vremena, Zdenka Kovačićek. Priča na ovom stageu završava u 19:00 predstavom Marina Ivanovića –Stoke ”Stara škola kreka iz tame u svjetlo”. Središnji Addiko Piknik stage svoja vrata otvara u 18:00 sat nastupom Knutovog kofera, u 18:50 nastupit će Bruto Getto, u 19:40 Sassja, a već u 20:15 kreće pravo ludilo jer za mikrofon dolazi Gužćva u 16-ercu. Nakon Gužve, u 21:40 slijedi Ripper i njegov Pips Chips and Videoclips. U 23:10 nastupit će poznati zagrebački hip-hoperi Tram 11, a u 40 minuta iz ponoći na redu je Mrle i njegov LET 3. Sjajnu večer zaključit će u 02:15 Bad Copy. Na Dobro jutro stageu program počinje u 22:00 sata nastupom Piuxella, u 00.00 će zapjevati Stoka, u 01.00 Babilonska, a u 03:00 Shugar Lobby. Silent stage bit će otvoren od 22:00 sata, a u njemu će nazočne zabavljati DJ-evi Mario, Omer i Kneža.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”471401″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content