FOTO: BICIKLISTIČKI MARATON Krenuli iz Voćina put Knina na obilježavanje Oluje

Nakon odavanja počasti kod spomenika voćinskim žrtvama sudionike maratona u Voćinu su ispratili načelnik općine Predrag Filić i njegov zamjenik Roko Perić, predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković i hrvatski branitelj Ivica Đuzel te im zaželjeli sretan put.

Biciklisti, njih sedam, u 8 sati stigli su u Slatinu gdje su ih dočekali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te su svi zajedno kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade odali počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu paljenjem svijeća i molitvom. Molitvu je predvodio slatinski župnik Župe sv. Josipa Dragan Hrgić, koji je svim sudionicima maratona podijelio krunice.

38197350 1919658718056079 3181512177156620288 n Custom

Prije odlaska u Viroviticu biciklistima Nini Margaretiću, Martinu Bišćanu, Tadeju Biliću, Ivanu Todoroviću, Tomislavu Kolecu, Mariju Vidi i Pavi Tutenovu sretan put zaželio je i predsjednik slatinske HVIDRA-e Ilija Nikolić.

Nakon 9 sati maratonci su stigli i u Viroviticu, gdje su na spomen-obilježju kod Policijske uprave virovitičko-podravske odali počast poginulim hrvatskim policajcima. Dočekali su ih zamjenik župana Darko Žužak, načelnik Policijske uprave Siniša Knežević, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak te predstavnici mnogobrojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

IMG 20180802 092801 Custom

Biciklistički maraton ”Oluja od Voćina do Knina” duljine 460 kilometara organizirala je Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije, čiji je predsjednik Mato Bubaš s još nekoliko članova u pratnji i logističkoj potpori biciklistima. Biciklisti će se od Virovitice kretati rutom Kutina, Sisak, Glina, Slunj, Gračac te Knin, u koji će stići 5. kolovoza na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

(www.icv.hr, adf, bs; foto: df, mb, db, ml)

[g-gallery gid=”470988″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content