FOTO Odigrana utakmica ženskih nogometnih reprezentacija U-17 Mađarske i Hrvatske u Gornjem Bazju

U organizaciji Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije, Nogometnog kluba Bratstvo i Općine Lukač danas (četvrtak) je u Gornjem Bazju, na stadionu Školski vrt odigrana prijateljska nogometna utakmica između reprezentacija U-17 Mađarske i Hrvatske.

Hrvatska je nastupila u početnom sastavu: Laura Fiket, Marta Mikinac, Ana Previšić, Lucia Domazet, Elena Šipoš, Gabrijela Dugandžić, Gabrijela Martinović, Nika Petarić, Lara Lucić, Ana Kalaj i Tara Verbanac.

Rezerve: Lucija Zovak, Josipa Knežević, Anja Miočinović, Katarina Mandić, Vanna Gajić, Karla Šabašov, Magdalena Stazić, Laura Ciglević, Lucia Jović, Katarina Pranješ i Leona Ahmeti.

Izbornica: Tihana Nemčić

Mađarska je nastupila u sastavu: Petra Halla, Eszter Ott, Beatrix Fordos, Rebeka Roth, Bernadett Stefan, Vanessza Nagy, Emoke Papai, Kata Buzas, Dorottya Czeller, Szandra Ploner i Luca Papp.

Rezerve: Petra Kelenfoldi, Zsuzsanna Szekely, Noemi Torok, Patricia Vigh, Fanni Nagy, Eszter Meszaros, Reka Zsedely, Flora Gajzago, Nora Vojnity, Eniko Juhasz i Dora Pecsi.

Izbornica: Dorottya Schumi

IMG 8991 Custom

U ovom zanimljivom susretu mladih nogometašica vidjeli smo sve što jedna prava utakmica može ponuditi, a to su golovi, žuti i crveni kartoni, puno prilika s obje strane i vrlo kvalitetan nogomet. Krenimo redom.

Već u 3. minuti utakmice Hrvatska je imala sjajnu priliku. Nakon odlično izvedenog kornera Domazet je pokušala glavom poentirati za vodstvo ali lopta odlazi pokraj vratnice. Mađarice su ekspresno odgovorile, vratarka Halla ubacila je loptu u teren, a Roth jednom “dijagonalom” pronalazi Czeller koja ulazi u šesnaesterac i vraća povratnu loptu za Nagy, ali mlada napadačica Mađarske nije se dobro snašla i lopta odlazi malo iznad grede.

Na prvi pogodak ipak se nije dugo čekalo. U 6. minuti utakmice Hrvatska dolazi do vodstva. Kalaj je primila loptu na sredini terena, krenula je u prodor prema mađarskom golu, a na dvadesetak metara od “vrata” odlučilla je zapucati što je rezultiralo prvim pogotkom na utakmici. Udarac je bio snažan, vratarka mađarske reprezentacije loptu je ispratila samo pogledom.

IMG 8876 Custom

U 15. i 16. minuti utakmice vidjeli smo i prve opomene, obje na strani domaće reprezentacije. Prvo je Mikinac zaustavila mađarsku kontru povlačenjem za dres i kažnjena je žutim kartonom, a minutu kasnije s druge strane identičan je prekršaj napravila Dugandžić koja je također dobila žuti karton. Iz spomenutog prekršaja Mađarska je umalo izjednačila. Oštar i neugodan ubačaj pred vrata Hrvatske sjajno je ukrotila vratarka Fiket.

U 22. minuti Hrvatska je povećala prednost. Lucić je probila po boku i umjesto centaršuta odlučila se za povratnu prizemnu loptu na koju je natrčala Martinović i s lakoćom poentirala za 2:0. Na prvi pogodak u mreži Hrvatske čekalo se do 38. minute. Poigravanje hrvatske obrane pred vlastitim vratima iskoritila je Czeller i smanjila prednost na 2:1. Dvije minute kasnije Mađarska je mogla i poravnati rezultat. Nagy je uputila udarac prema vratima koji je nepropisno zaustavljen, a sutkinja Martinčić pokazala je na bijelu točku. Czeller je odlučila izvesti jedanaesterac koji je sama “zaradila” ali nedostaje koncentracije i lopta odlazi pokraj gola.

Mađarska je počela igrati bolje i stvarati opasnije prilike, a u jednom trenutku kod domaće igračice Mikinac “popustili su živci” i napravila je prekršaj koji ju je koštao drugog žutog kartona. Obzirom da je ranije već zaradila prvi žuti karton, sutkinja joj pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton i Hrvatska ostaje s igračicom manje.

IMG 8911 Custom

U zadnjoj minuti prvog poluvremena Mađarska postiže drugi zgoditak. Domaća vratarka nakon jednog nesigurnog izletanja ostavlja prazna vrata, a Stefan s lakoćom plasira udarac s dvadesetak metara i poravnava rezultat na 2:2.

Drugo poluvrijeme započelo je u nešto mirnijem tonu, a do prve prave prilike čekalo se do 60. minute kada je Mađarska izborila i drugi kazneni udarac, ali ni ovoga puta nije uspjela realizirati. Jedanaesterac je izvela Stefan, ali loš udarac po sredini vrata obranila je Fiket. U 65. minuti domaća trenerica napravila je nekoliko promjena, a par minuta kasnije reagirala je i Mađarska.

U 70. minuti utakmice Hrvatska je imala sjajnu priliku za vodstvo. Jednu loptu unutar šesnaest metara fantastično je primila Miočinović koja izbija jedan na jedan sa mađarskom vratarkom ali ne uspjeva realizirati. Brojne prilike Hrvatska nije iskoristila a kazna s druge strane stigla je u 80. minuti. Nagy je primila loptu na 20-ak metara od hrvatskih vrata i snažnim udarcem zabila za preokret 2:3, na vratima Hrvatske Fiket je bila apsolutno nemoćna. U sudačkoj nadoknadi vidjeli smo još nekoliko promjena, ali rezultat se nije mijenjao. Utakmicu je ispratilo nekoliko stotina gledatelja.

IMG 8923 Custom

-Prvu utakmicu smo odigrali u Mađarskoj, u Pečuhu. Nismo znali što nam “sprema” Mađarska reprezentacija jer se nismo mogli pripremiti kroz video analizu pa smo tu utakmicu izgubili 2:0, ali smo vidjeli kako možemo popraviti vlastitu igru, kroz jači pritisak, da nam ne razviju igru kroz sredinu i preko zadnje linije, stoga smo danas ostvarili naš cilj. Ovo je bila jedna jako dobra utakmica, a za nas posebno je bio dobar prvi dio prvog poluvremena. Naravno, kasnije je došla na red fizička sprema koja u ovom trenutku još nije na razini na kojoj bi trebala biti, zbog ljetnog odmora, ali i zbog igrača manje nismo više mogli stvarati pritisak kao na početku. Uglavnom zadovoljna sam jer smo izvršili većinu onoga što smo se dogovorili prije utakmice – izjavila je nakon utakmice Tihana Nemčić, izbornica Hrvatske U-17 reprezentacije.

Utakmicu je kratko prokomentirala i nogometašica Hrvatske, Gabrijela Martinović.

-Jako sam zadovoljna odigranom utakmicom, zeznuo nas je taj crveni karton jer da smo ostale kompletne vjerujem da bi pobijedile – rekla je Martinović.

Odigranom utakmicom zadovoljna je i izbornica mađarske reprezentacije:

-Zadovoljna sam rezultatom i naravno pobjedom, ali nikako nisam zadovoljna promašenim prilikama jer imali smo ih zaista puno. Ipak, ovo je u konačnici odličan rezultat obzirom da je Hrvatska imala prednost 2:0 – rekla je Dorottya Schumi, izbornica Mađarske.

Hrvatska U-17 – Mađarska U-17 2:3

IMG 8961 Custom

Strijelci:

1-0 Ana Kalaj
2-0 Gabrijela Martinović
2-1 Dorottya Czeller
2-2 Bernadett Stefan
2-3 Fanni Nagy

Sutkinje: Ivana Martinčić, Barbara Vidović – Volenik, Maja Petravić i Sabina Bolić.

Dvije nogometašice nakon utakmice prebačene su kolima hitne pomoći u Opću bolnicu, u Virovitici. Takav ishod ne čudi jer utakmica je odigrana u jutarnjim satima po vrlo sparnom vremenu.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”475589″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content