FOTO U Čađavici održana uvodna konferencija projekta ”Zaželi”

U čađavačkom mjesnom domu jučer, 29. kolovoza, održana je uvodna konferencija projekta ”Zaželi – Općina Čađavica” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, vrijednosti 2.040.257 kuna.

Konferenciju je otvorio načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

– Cijela priča je počela u rujnu mjesecu prošle godine kada je Općina Čađavica zajedno sa Razvojnom agencijom VIDRA izradila cjelokupnu dokumentaciju da bi se mi samostalno javili na natječaj. Općina Čađavica je nositelj projekta, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Mi bi kroz ovaj projekt zaposlili deset žena, uz nositelja projekta i koordinatora, koje bi obilazili šezdeset korisnika sa područja općine Čađavica kroz dvadeset i četiri mjeseca. Sam posao nije prezahtjevan, a ipak ćemo kroz projekt osigurati plaću za tih deset žena dvadeset i četiri mjeseca, a šezdeset će korisnika dobiti svakodnevnu pomoć koja im je potrebna. Cilj projekta je, u konačnici, da svi budu zadovoljni i da svako u svom segmentu odradi zadano što bolje i kvalitetnije. Ovih deset žena, koje ćemo zaposliti, proći će dvije edukacije u provedbi Pučkog otvorenog učilišta Slatina, a koje će se održati u Čađavici tako da buduće zaposlenice ne bi snosile dodatne troškove – upoznao je nazočne s projektom načelnik M. Rončević.

IMG 1577 Custom

Projekt ”Zaželi – program zapošljavanja žena” u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”476535″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content