IZBJEGNUTA TRAGEDIJA Djeca prilikom igre pronašla neeksplodiranu bombu

Jučer (utorak) u poslijepodnevnim satima, djeca su prilikom igre u riječnom koritu rijeke Voćinka kod Čađavice pronašla bombu. Srećom, bombu nisu dirali već su obavijestili roditelje koji su potom pozvali policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU virovitičko-podravske izašao je na mjesto pronalaska i utvrdio da se radi o neeksplodiranoj ručnoj bombi M-75 koju je na mjestu pronalaska uništio.

Kako doznajemo, aktivirana neeksplodirana bomba nalazila se ispod mosta na prometnici između Čađavice i Čađavičkog luga i sama je sreća što nije eksplodirala, posebice u blizini djece.

Policija ponovno poziva građane da sve vrste minsko-eksplozivnih naprava i tvari koje posjeduju donesu u najbližu postaju ili prijave na telefon 192 kako bi se izbjegle ovakve izuzetno opasne situacije. – Ovom prilikom izbjegnuta je tragedija zahvaljujući vrlo odgovornom ponašanju djece koja su bombu pronašla – stoji u policijskom priopćenju. Napominju kako se prijava i povrat takvih sredstava mogu napraviti bez ikakvih sankcija ili kazni. (www.icv.hr, ml; foto: čitatelj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content