KRAJ LJETA? Pripremite kišobrane i jakne, stiže promjena vremena

Pred nama je osjetnija promjena vremena i prvo ozbiljnije zahlađenje koje prati snijeg u višim predjelima. Tijekom subote i nedjelje očekuje nas osjetniji pad temperature.

Do petka temperature zraka tijekom jutra kretat će se od 20°C do 22°C, dok će najviše dnevne vrijednosti biti vruće, od 30°C do 33°C stupnja. Do četvrtka će se zadržati uglavnom suho i stabilno, ali je uz dnevni razvoj naoblake ipak moguć i pokoji pljusak.

Od petka očekujemo češće pljuskove, ali ipak glavnina pogoršanja vremena dolazi tijekom subote i nedjelje. Za vikend nas čeka osjetniji pad temperature zraka, kada će se jutarnje temperature uglavnom kretati od 18°C do 20°C. Tijekom subote najviši dnevni hod imat ćemo oko 28°C, a tijekom nedjelje 23°C. Uz promjenu vremena i pad temperature zraka, tijekom vikenda očekujemo i naglo okretanje vjetra s južnih na sjeverne smjerove.

Idući tjedan obilježit će uglavnom suho vrijeme. Temperature zraka niže u odnosu na višegodišnji prosjek. Tako ćemo tijekom sljedećeg tjedna jutarnje vrijednosti imati od 10°C do 13°C, a najviše dnevne vrijednosti će se kretati od 23°C, tijekom ponedjeljka, do 25°C ili možda koji stupanj više od sredine tjedna. (www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content