LAG Papuk pokrenuo novi projekt za jedinice lokalne samouprave

Članovi LAG-a Papuk održali su svoj redovnu 13. izvještajnu Skupštinu. Članovi Skupštine LAG-a jednoglasno su donijeli Pravilnik LAG-a o zaštiti, nadzoru nad prikupljanjem, obradi i korištenju osobnih podataka.

-Najvažnija točka Skupštine bila je donošenje Odluke o odobravanju natječajne dokumentacije za LAG Natječaj „Poticanje ulaganja u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu“ koji je istovjetan tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014-2020. Temeljem odobrene Lokalne razvojne strategije LAG Papuk za ovaj tip operacije ima na raspolaganju 870.156 kuna – rekao je voditelj LAG-a Papuk, Saša Rister te dodao kako je najniža ukupna vrijednost projekta i javne potpore 15.000 eura, najviša vrijednost javne potpore 22.500 eura, dok najviša ukupna vrijednost projekta iznosi 100.000 eura, sve u kunskoj protuvrijednosti.

– Intenzitet potpore za tip operacije 1.1.1.„Poticanje ulaganja u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu“ ovisi o razvrstavanju jedinica lokalne samouprave u skladu s Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne samouprave prema stupnju razvijenosti te iznosi do 80 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta koji se provodi na području jedinice lokalne samouprave koja se razvrstava u VII. i VIII. Skupinu, do 90 % za V. i VI. Skupinu i do 100 % I., II., III. i IV. skupinu – rekao je Saša Rister te istaknuo koji su prihvatljivi nositelji projekta.

-Prihvatljive su jedinica lokalne samouprave, trgovačko društvo u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, javna ustanova neprofitnog karaktera u kojoj su osnivači jedinice lokalne samouprave osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, škola, udruga koja se bavi humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti u skladu s ciljnim skupinama i klasifikacijom djelatnosti udruga, povezana s prihvatljivim ulaganjem, a tu još vjerske zajednice i LAG-ovi. Natječaj i sva prateća dokumentacija objavljen je na službenoj web stranici LAG-a PAPUK – zaključio je Rister. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content