Nogometaši Pitomače odradili pripreme, u subotu počinje prvenstvo u 4. HNL BJ-KC-VT

Nogometaši NK Pitomače odlično su odradili prošlu sezonu gdje su zauzeli drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici 4. HNL BJ-KC-VT te osvojili županijski nogometni kup Virovitičko-podravske županije pobjedom u finalu, nad Suhopoljem. U dvije utakmice pobijedili su ukupnim rezultatom 5:1 te tim rezultatima opravdali očekivanja i ciljeve uprave.

Očekivanja i ove godine ostaju ista, a to je plasman među prve tri ekipe prvenstva te nastup u finalu županijskog nogometnog kupa. Kako bi se pripremili za nadolazeću sezonu, nogometaši Pitomače s pripremama su krenuli 23. srpnja te u tom periodu do danas odradili 20 aktivnosti, od čega 7 utakmica. U igračkom kadru nije bilo promjena, ekipa iz prošle sezone je ostala ista uz priključenje nekoliko juniora od kojih se najviše istaknuo Tin Arapinac koji će prema riječima trenera Pranjića izrasti u pravog majstora.

U odigranih 7 utakmica Pitomačani su ostvarili 5 pobjeda (NK Borova 8:2, NK Rezovac 6:1, NK Zdenci 5:0, NK Kladare 4:2, NK Hajduk Pakrac 3:2) i upisali dva poraza (NK Bjelovar 1:0 i NK Drava Podravske Sesvete 5:1) uz gol razliku 27:13. Najteži poraz u pripremnom razdoblju, na turniru u Kladarama, od ekipe iz Podravskih Sesveta bila je velika pljuska nogometašima Pitomače, koja je, vjerujemo došla u pravi trenutak. Najefikasniji igrači u pripremnim utakmicama bili su: Pintarić (7 golova), Škaro (6 golova), Plavšić (4 gola), Presečan (3 gola), Prlić (2 gola), te Miloš, Arapinac Dino, Jakupec, Škrinjar i Begović s jednim golom.

– U pripremnim utakmicama dosta je igrača odigralo promjenjivo te su opet u prvi plan iskočili iskusni igrači dok mlađi malo zaostaju, ali se nadamo da će se i oni probuditi – izjavio je trener Pranjić.

Prvenstvo u 4. HNL BJ-KC-VT počinje u subotu kada nogometaši Pitomače u 1.kolu gostuju u Bereku kod domaćeg NK Tomislav, a utakmica je na rasporedu u 17:30 sati. Već u srijedu, 29. kolovoza u 16 sati nogometaši Pitomače gostuju u Beletincu, kod domaćina NK Bednja u sklopu pretkola Hrvatskog nogometnog kupa. (arhiva.pitomaca.hr, foto: facebook NK Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content