Novo ruho Centra kulture: Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu Centra kulture. Projekt je odobren u sklopu Javnog poziva za „Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, a iznos sufinanciranja je 3.171.246,41 kunu.

Radovi koji će se provoditi na zgradi Centra kulture obuhvaćaju izvedbu toplinskog izolacijskog sustava za fasadu, završni sloj fasade, izvedbu toplinskih mostova te dio temelja i sokla, zamjenu postojeće stolarije novom PVC stolarijom, ugradnju plinskih kondenzacijskih kotlova, zamjenu postojećih grijaćih tijela…

Provedba projekta rezultirat će godišnjom uštedom toplinske energije za 73,50%, povećanjem energetske učinkovitosti zgrade, poboljšanom kvalitetom boravka u zgradi te pozitivnim utjecajem na okoliš. Godišnja emisija CO2 smanjit će se za 59,19% u odnosu na sadašnje stanje.

Ciljna skupina su korisnici zgrade (udruge i njihovi članovi) te šira javnost koja sudjeluje na organiziranim društvenim događajima u zgradi. Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content