OPG-u Novoselnik Marin 4,9 milijuna kuna za plastenik i opremu za hidroponski uzgoj rajčice

Korisniku OPG Novoselnik Marin iz Velikog Rastovca pristigla je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Odluka o dodjeli sredstava za provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” sektor voća i povrća, za poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 6.000 do 250.000 EUR standardnog ekonomskog rezultata.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.860.440 kuna, a korisniku je Odlukom dodijeljena potpora u iznosu od 4.930.220,03 kuna, uz intenzitet potpore od 50% ukupno prihvatljivih troškova. Doprinos EU sredstava je 85%, a Republike Hrvatske 15% od ukupno dodijeljene potpore.

OPG Novoselnik Marin dobivena sredstva će uložiti u izgradnju plastenika za hidroponski uzgoj rajčice, postavljanje opreme i uređaja za navodnjavanje uz iskop bunara, izgradnju kotlovnice, podizanje ograde, te nabavu poljoprivredne mehanizacije, opreme te gospodarskog vozila. Projektnu prijavu je u suradnji sa prijaviteljem izradila Razvojna agencija VIDRA. (ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content