Potpisani ugovori s 30 pomoćnika u nastavi: Pomagat će 42 učenika s teškoćama u razvoju iz virovitičkih osnovnih škola i COOR-a

U virovitičkoj Gradskoj vijećnici održano potpisivanje ugovora s 30 pomoćnika u nastavi za ovu školsku godinu. Riječ je o trećoj fazi projekta „Korak u život jednakih mogućnosti“ kojim će 42 učenika iz virovitičkih osnovnih škola Ivane Brlić Mažuranić i Vladimir Nazor te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju dobiti pomoćnike kojima je cilj olakšati im savladavanje gradiva.

– Grad Virovitica ovaj projekt prijavljuje od školske godine 2015/2016., a prošle godine je, u suradnji s Razvojnom agencijom VTA, osigurao sredstva iz Europskog socijalnog fonda za sljedeće četiri školske godine – rekao je Alen Bjelica, gradski pročelnik za društvene djelatnosti, dodajući kako je ovaj projekt vrijedan gotovo 6 milijuna kuna, a Grad ga sufinancira u iznosu od pola milijuna kuna.

IMG 20180831 080704 Medium

Pročelnik Bjelica istaknuo je kako su dosadašnja iskustva provođenja ovog projekta izuzetno pozitivna. – Uvidjeli smo da su djeca, koja su u posebnom načinu nastavnog procesa, dosta napredovala i smatramo da je ovaj projekt izuzetno pozitivan. Očekujemo da će nakon isteka tekućeg projekta ponovno biti osigurana sredstva iz EU fondova jer je učenicima, roditeljima i nastavnicima pomoćnik u nastavi od velike pomoći – zaključio je Bjelica.

Zadovoljna učinkom pomoćnika u nastavi je i Sanjica Samac, ravnateljica OŠ Vladimir Nazor. – Nama je važno da se dijete snalazi u nastavi i da njegov napredak bude što veći da može pratiti razvoj nastavnog procesa. Zato je potreban pomoćnik koji će sjediti uz njega, koji će mu povratiti koncentraciju i dodatno objasniti što treba napraviti. Oni puno znače našoj djeci, a vidljivo je kako se djeca puno bolje snalaze i napreduju – rekla je ravnateljica Samac. Potpisivanju su nazočili i ravnatelj OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović i ravnateljica COOR-a Margarita Kovačević.

IMG 20180831 080756 Medium

Dorela Ujević i Nikola Slavić jedni su od 30 pomoćnika u nastavi koji će sjediti u školskim klupama. Kako kažu, iskustva su pozitivna, a pomaci koje vide na svojim učenicima najveća su im nagrada.

– Svi smo mi tu radi djece, a ne radi nas. Njihov napredak i njihova potreba za znanjem je najvažnija i nama je prioritet pomoći im da što bolje i brže savladaju nastavni program – rekla je Dorela Ujević kojoj će ovo biti druga godina pomaganja učenicima.

Nikola Slavić svoja dva učenika prati već četvrtu godinu za redom. – Lijepo je kad imate povratnu informaciju od roditelja da ono što radite je dobro. I ove ćemo godine nastaviti jednako raditi, a upravo se kontinuitet pokazao kao nešto što je izuzetno važno i dobro – rekao je Nikola Slavić. (www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić)

[g-gallery gid=”476691″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content