PROJEKT “ZAŽELI” Općina Suhopolje započela program zapošljavanja žena

Općina Suhopolje započela je provedbu projekta u sklopu programa zapošljavanja žena pod nazivom “Zaželi” u Suhopolju.

Projekt “Zaželi” u Suhopolju sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Suhopolje a partneri projekta su Udruga Matice hrvatskih umirovljenika Općine Suhopolje, Udruga invalida rada iz Virovitice, Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica.

Općina Suhopolje zahvaljujući svom timu stručnjaka za EU fondove i suradnji sa VIDROM – Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije uspješno povlači sredstva za infrastrukturne projekte ali i za projekte koji potiču konkurentnost na tržištu rada i borbu protiv siromaštva. Europska Unija svojom strategijom (2014.-2020.) preko svojih Infrastrukturnih i Investicijskih fondova potiče razvoj ruralnih sredina. Vrijednost projekta „Zaželi“ na području Općine Suhopolje iznosi 2.551.927 kuna a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u punom iznosu.

Projekt „Zaželi“ ima dva cilja: Podići kvalitetu života socijalno najugroženijem žiteljima Općine Suhopolje i povećati konkurentnost na tržištu rada žena starijih od 50 godina. Tijekom 24 mjeseca 10 zaposlenih žena pružat će usluge pomoći i podrške za 50 krajnjih korisnika.

O mogućnostima projekta ciljanu skupinu i krajnje korisnike planirano je informirati putem HZZ-a i putem Mjesnih odbora uz pomoć promotivnih letaka i osobnog kontakta, pošto iz dosadašnjeg iskustva rada ciljana skupina i krajnji korisnici najbolje reagiraju na informacije dobivene putem „sigurnih izvora“.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content