ROKOVO 2018. – Održan šahovski turnir, simultanka “Virovitičani šahiraju”

Danas je ispod gradskog sata u Virovitici, povodom Rokova 2018. otvoren šahovski turnir, simultanka „Virovitičani šahiraju“ s Goranom Kneževićem, članom ŠK Virovitica. Predsjednik Šahovskog kluba Virovitica Franjo Knežević održao je uvodnu riječ i pozdravio sve nazočne među kojima su bili pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica i Tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović. S nekoliko prigodnih riječi gostima se obratio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica te u ime Grada Virovitice i virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina turnir proglasio otvorenim. Na turniru je sudjelovalo 15 natjecatelja.

Pročelnik Alen Bjelica je svim natjecateljima poželio sreću i da najbolji pobjedi te da budu dostojni protivnici Goranu. Istaknuo je kako se nada da će ovo šahiranje ispod sata u Virovitici postati tradicionalno.

-Izuzetno nam je drago da se i Šahovski klub Virovitica, koji ove godine slavi 92. rođendan, priključio proslavi Dana grada Virovitice – Rokova – rekao je pročelnik Bjelica.

Ovo je prvi put da se za Rokovo održava šahovski turnir. ŠK Virovitica za sada ima 18 članova, najmlađi član ima 10 godina, a najstariji 70 godina. Cilj im je privući što više djece.

-Želja nam je da se uključi i zainteresira što više djece, jer na mladima svijet ostaje. Zahvaljujem se Turističkoj zajednici grada Virovitice i direktorici Katarini Đurđević na pomoći i suradnji kao i Sportskoj zajednici grada Virovitice koja nam uvijek rado pomogne – rekao je predsjednik ŠK Virovitica Franjo Knežević.

Goran Knežević je treće plasirani na pojedinačnom prvenstvu ŠK Virovitica, II kategornik, trenutno s rejtingom od 1955 bodova na nacionalnoj listi HŠS.

Igrao je protiv :
1. Ploča : Goran Knežević – Damir Brkić ½ : ½ udruga UOSI
2. Ploča : Goran Knežević – Zvonimir Požeženac ½ : ½ umirovljenik
3. Ploča : Goran Knežević – Mile Bićanić 0 : 1 profesor
4. Ploča : Goran Knežević – Ivan Gredelj 1 : 0 umirovljenik
5. Ploča : Goran Knežević – Tihomir Moslavac 0 : 1 umirovljenik
6. Ploča : Goran Knežević – Milan Barić 1 : 0 djelatnik Tvina
7. Ploča : Goran Knežević – Virovitičan NN 1 : 0 umirovljenik
8. Ploča : Goran Knežević – Ivan Križanac 0 : 1 umirovljenik
9. Ploča : Goran Knežević – Virovitičan NN 1 : 0 umirovljenik
10. Ploča : Goran Knežević – Fran Jemić 1 : 0 učenik OŠ
11. Ploča : Goran Knežević – Mihael Mežnarić 1 : 0 učenik OŠ
12. Ploča : Goran Knežević – Luka Bićanić 1 : 0 učenik OŠ
13. Ploča : Goran Knežević – Jandrašić 1 : 0 umirovljenik
14. Ploča : Goran Knežević – Izidor Nikolić 1 : 0 Virovitičan
15. Ploča : Goran Knežević – Ivan Knežević 1 : 0 učenik SŠ

Konačan rezultat je 11 : 4 za Gorana, u petnaest mečeve : 10 pobjeda, 2 remija i 3 poraza. (www.icv.hr, ip)