ROKOVO 2018. U tijeku je 7. VIROkreativa: Na sajmu potražite unikatni nakit, igračke, suvenire

Kreativci su i ovog Rokova zavladali Viroviticom. Na već sada tradicionalnoj 7. VIROkreativi, sajmu rukotvorina i izložbi, ove se godine predstavlja 40-ak izlagača iz regije. Sajam organizira Kreativna udruga “Unikat” u sklopu proslave Dana grada – Rokova. Virovitičani i njihovi gosti tako imaju priliku na štandovima kreativaca pogledati brojni unikatni nakit, umjetnine, ukrase, suvenire, igračke, torbe, odjeću i pregršt drugih zanimljivih predmeta. Sajam će trajati tijekom cijelog dana, do 23 sata. – Ponosni smo što se neki izlagači vraćaju iz godine u godinu, čak i 7 godina za redom – rekla je Jasna Baranjec Keserica, predsjednica Unikata, sretna što je VIROkreativa postala prepoznatljiv sajam u ovom dijelu Hrvatske.

IMG 20180815 112811 Medium

Blažica i Ana Miličević iz Vidovaca kraj Požege po drugi put sudjeluju na VIROkreativi. Njihove ručno izrađene igračke mamile su poglede svih mališana koji su se našli u blizini. Šivnje i heklanje pojedinih igračaka može potrajati i po nekoliko dana. – Velika je sreća i zadovoljstvo vidjeti gotov proizvod nakon truda i vremena koje uložite u njega – rekla nam je Ana Miličević dodajući kako je sreća još veća kada vidi osmjehe na dječjim licima nakon što dobiju njihovu igračku.

IMG 20180815 115746 Medium

Svoje radove izložila je i Vlasta Despotovski iz Virovitice. Kako kaže, u svojem krojačkom obrtu nastoji očuvati tradiciju. Izrađuje narodne nošnje i rekonstruira stare nošnje, radi suvenire od prirodnih materijala, lutke u narodnim nošnjama, modnu etno odjeću, bočice sa zlatovezom i brojne druge kreativne artikle. – Svaki uradak izrađujemo po narudžbi, po želji i u dogovoru s naručiteljem kako bi postigli personalizirani i unikatni proizvod – rekla nam je Vlasta Despotovski.

IMG 20180815 113523 Medium

U sklopu sajma održavaju se i radionice za najmlađe i jedna za odrasle koja je humanitarnog karaktera. Izrađivat će vješalice za ključeve koje će, kao i prošle godine, donirati Učeničkom domu Virovitica. Vrhunac sajma bit će revija nakita koja počinje u 19 sati na pozornici kod Gradske knjižnice i čitaonice. (www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”473921″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content