STRUKOVNA ŠKOLA VIROVITICA Započela edukacija ravnatelja i nastavnika iz područja financijske pismenosti

U sklopu projekta Strukovne škole Virovitica pod nazivom “Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću” u srijedu, 29. kolovoza, u prostorijama škole je održana radionica „Financijske institucije i financijski proizvodi“. Na radionici su sudjelovali ravnatelji i nastavnici iz osam srednjih škola Virovitičko-podravske županije, a održala ju je Dajana Barbić, članica Udruge Štedopis, koja je ujedno i docentica na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

– Nadamo se da će ovaj projekt pomoći u proširenju financijske pismenosti, ne samo među učenicima, već i među starijom populacijom – rekla je predavačica D. Barbić, ističući da su neke škole već krenule s uvođenjem fakultativnih predmeta iz područja financijske pismenosti te se nada da će u narednom razdoblju to zaživjeti i u više škola. No, prije svega važno je da su nastavnici financijski pismeni kako bi svoje znanje mogli prenijeti na svoje učenike.

IMG 7904 Medium

– Cilj radionice je nadograditi znanje polaznika kako bi kvalitetno održavali radionice s učenicima budući da je u sklopu projekta u planu uvesti fakultativni predmet Financijska pismenost – objasnila je Gordana Kovač, koordinatorica projekta za financijsku pismenost. Osim toga, polaznicima je predstavljen i udžbenik „Moj novac, moja budućnost“ koji je namijenjen financijskom opismenjavanju srednjoškolaca.

Jedna od polaznica radionice bila je i Jasminka Viljevac, ravnateljica Gimnazije P. Preradovića, koja je također istaknula važnost ovog projekta, kao i radionice. – Najvažnije je da naučimo kako učenicima prenijeti znanje iz financijske pismenosti te što je najvažnije iz tog područja, odnosno naučiti kako rasporediti svoj novac ili kako, od koga i po kojoj cijeni “kupiti” potreban novac za budućnost – istaknula je J. Viljevac.

IMG 7895 Medium

Rad na financijskoj pismenosti ravnatelja i nastavnika srednjih škola Virovitičko-podravske županije nastavit će se i kroz daljnje radionice.

– U sklopu projekta održat će se još 3 radionice iz financijske pismenosti koje će odslušati 8 ravnatelja i njihovih 16 nastavnika, a u prosincu kreću edukacije za učenike – najavila je Pavica Biondić-Ivanković, ravnateljica Strukovne škole Virovitica koja je i sama sudjelovala na radionici. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

IMG 7918 Medium

[g-gallery gid=”476364″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content