FOTO: 4. LIGA BJ-KC-VT Filip Škaro s dva zgoditka donio tri boda Pitomači, Slatina “ubacila tricu” Čazmi

U drugom kolu 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, Pitomača je na svom terenu nadvisila susjede iz Đurđevca, čuvene Picoke rezultatom 2:1.

U prvom dijelu Pitomačani su u svakom pogledu nadigrali gostujući Graničar. Prilike domaćih nogometaša redale su jedna za drugom. Prvi zgoditak postigao je Filip Škaro u 33. minuti, prešavši dva igrača s petnaestak metara pogodio je donji kut gostujućeg vratara.

IMG 9745 Custom

Nakon deset minuta isti igrač iskoristio je jednu povratnu loptu iskusnog Gorana Bosilkovskog. Jakim i preciznim udarcem pogodio je ponovo donji kut gostujućeg čuvara mreže.

Nakon odmora kao da su na teren izašle druge momčadi. Gosti iz Đurđevca su pritisli Pitomačane i pokušavali ugroziti domaća vrata. U 54. minuti gostujući napadač Vjekoslav Bjelobrk s lijeva ulazi u kazneni prostor i pogađa nebranjeni dio domaće mreže. Taj zgoditak samo je povećao tenzije na terenu i oko njega. Gostujući bučni navijači vulgarno su provocirali domaće igrače i navijače, na što su ih oni nazvali Turcima, vjerojatno aludirajući na legendu o Picokima.

Do kraja utakmice gosti su imali više loptu u nogama. Domaći vratar Hrvoje Zdelar uspješno je intervenirao u nekoliko navrata, ali su izglednije prilike imali domaći igrači, najbolju Nikola Plavšić u 88. minuti.

IMG 9772 Custom

-Došli smo do prve prvenstvene pobjede. U prvom dijelu nadvisili smo suparnike iz Đurđevca. Nakon odmora smo se malo povukli i igrali na kontre. Osjetio se umor igrača od kup utakmice u srijedu. Bitno je da smo došli do tri vrijedna boda – izjavio je trener Pitomače Anton Pranjić.

Svoje viđenje s nama je podijelio i napadač u redovima Pitomače, Filip Škaro.

– Odigrali smo borbeno pogotovo prvo poluvrijeme. U drugom su nas malo “stisli”, ali smo izdržali do kraja. Tri boda su osvojena – zaključio je najbolji igrač utakmice Filip Škaro.

Pitomača – Graničar Đurđevac 2:1
Igrač utakmice: Filip Škaro

Nogometaši Slatine su Dan grada proslavili prvom ovosezonskom prvenstvenom pobjedom. Nadjačali su novaka u ligi, Čazmu. U 26. minuti na dodavanje Luke Čubelića zgoditak postiže Matija Bubaš. Desetak minuta kasnije gosti poravnavaju preko Ivana Cvitkovića. Sljedećih pola sata proteklo je bez zgoditaka. Slatinčani su ponovno u prednosti, u 64. minuti kada je Domagoj Jendrašić uspješno realizirao kazneni udarac. U 85. minuti gostujući igrač Ivan Cvitković postiže svoj drugi zgoditak, ali ovaj puta u svoju mrežu čime je potvrđena potvrda Slatine.

40545226 974772376028628 2742401940653604864 n Custom
foto: facebook, NK Slatina

-Nisam u potpunosti zadovoljan današnjom igrom svoje momčadi. Ipak me vesele tri osvojena boda. Sada imamo dva uzastopna gostovanja u Križevcima i Cvetkovcu, kod dvije najkompletnije momčadi u ligi – rekao je domaći trener Damir Pemper.

Slatina – Čazma 3:1
Igrač utakmice: Luka Čubelić

Sl Ča Custom
foto: D. Fišli

Nogometaši Papuka iz Orahovice danas (nedjelja) u 17 sati igraju u Ferdinandovcu.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”477232″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content