AGROEXPO 2018. Ove godine na ocjenjivanju meda 117 uzoraka, a na sajmu će proglasiti dobitnika Zlatne žlice

U organizaciji Grupacije pčelarstva Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Pčelarskim udrugama s područja županije, u prostorima Udruženja obrtnika Virovitica održano je senzoričko ocjenjivanje meda na kojem su ocijenjena 117 uzorka meda, što je za gotovo 20 posto više u odnosu na 2017. godinu.

Senzoričko ocjenjivanje je obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom, Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ostali članovi povjerenstva bili su: Saša Prđun s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Gordana Hegić, Andrea Poslek iz HGK – Županijske komore Virovitica, Mirjana Špehar i Edita Černi iz Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, te Ljubica Kravarščan iz Hrvatske poljoprivredno šumarske savjetodavne službe – Podružnica Virovitičko-podravske županije. Oni su ocjenjivali: čistoću, bistrinu, boju, miris i okus meda.

Ocjenjivanje meda provelo se sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i standarda za med Europske unije. Navedeno senzoričko ocjenjivanje meda se održalo u sklopu 13. županijskog i 10. međunarodnog ocjenjivanje meda, a rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni 22. rujna na 8. Agroexpu, Sajmu agroproizvoda i opreme u Virovitici. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content