DOPRINOS OPĆEM NAPRETKU I UGLEDU ŽUPANIJE: TOMISLAV TOLUŠIĆ Zlatna plaketa za predan rad na gradnji škola, ulaganju u zdravstvo i bolji životni standard

Zlatnu plaketu, kao najviši izraz priznanja za izuzetne zasluge i doprinos općem napretku, razvoju i ugledu Virovitičko-podravske županije, ove godine Županija dodjeljuje potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu te se kao vježbenik zaposlio u Uredu državne uprave Virovitičko-podravske županije, a od 2004. do 2008. godine radi u Gradu Virovitici na poslovima stručnog suradnika. Godine 2008. izabran je za župana Virovitičko-podravske županije, a na toj dužnosti ostaje sve do odlaska na dužnost ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odnosno na dužnost ministra poljoprivrede te potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske.

POTICANJE ŽUPANIJE KAO CJELINE

Obnašajući dužnost župana, težište aktivnosti usmjerio je na poticanje razvoja županije kao cjeline, posebno kroz mogućnosti koje pružaju fondovi Europske unije, kroz intenzivan rad VIDRA-e kao županijske razvojne agencije na izradi projekata kojima je cilj osigurati potrebna sredstva za investicije od interesa za županiju, kao i jedinice lokalne samouprave.

Poseban interes usmjerio je na projekte izgradnje rekonstrukcije te modernizacije školskih ustanova kao pretpostavke stvaranja jednakih uvjeta za sve učenike na području županije, ali i na izgradnju i opremanje srednjih škola. Značajna je njegova uloga u pokretanju i izgradnji Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici te projektu izgradnje studentskog restorana i Studentskog doma. Njegovom zaslugom dovršeni su projekti Poduzetničkog inkubatora, Panonskog drvnog centra kompetencija, opremanja i modernizacija izgradnje zdravstvenih ustanova, Opće bolnica Virovitica, Zavoda za javno zdravstvo, ambulante Doma zdravlja te veliki projekti: obnove dvoraca u Virovitici i Suhopolju, Kurije Janković u Kapeli Dvoru, sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, Novi Gradac – Detkovac, Đolta i Lukač. Zahvaljujući njegovoj potpori, u tijeku je realizacija i brojnih drugih projekata poput triju poduzetničkih inkubatora u Slatini, Orahovici i Pitomači, druge faze uređenja Kurije Janković u Kapeli Dvoru, Informativno-edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi, modernizacija ceste prema Park šumi Jankovac, energetske obnove javnih zgrada.

Tomislav Tolušić ove godine dobio je i Zlatnu plaketu Grada Virovitice za doprinos u razvoju gospodarstva, znanosti, obrazovanja i kulture na području grada Virovitice te Zlatnu plaketu Općine Čađavica za potporu Općini na svim važnim projektima.

– Zahvaljujem svima koji su me kandidirali za ovu vrijednu nagradu, kao i onima čije sam nagrade već primio. Virovitica i cijela Virovitičko-podravska županija moj je kraj, ovdje je moja obitelj i želja mi je u okviru svojih mogućnosti pomoći svakom gradu i općini na svim projektima, koji će omogućiti svakom stanovniku bolje životne uvjete, mladima kvalitetnu priliku za posao i sigurno podizanje obitelji – rekao je T. Tolušić.

(www.icv.hr, kt, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content