FOTO: DAN BEZ POGINULIH U PROMETU Suhopoljski mališani iz prve ruke učili o radu žurnih službi

U povodu obilježavanja Europskog dana bez poginulih u prometu Policijska uprava virovitičko-podravska i HAK Autoklub Virovitica organizirali su prezentaciju rada žurnih službi za polaznike Dječjeg vrtića Suhopolje i prve razrede Osnovne škole Suhopolje. Tako su policijski službenici, djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu, vatrogasci DVD-a Suhopolje i djelatnici HGSS-a mališanima pokazali kako se postupa u slučaju prometne nesreće s nastradalom djecom, a sve s ciljem edukacije djece o opreznom ponašanju u prometu.

MG 4077

Mališani su za djelatnike žurnih službi pripremili brojna pitanja, iz prve ruke vidjeli kako izgleda oprema koju koriste prilikom intervencija i naučili kome se trebaju obratiti za pomoć u slučaju nesreća.
– Dječji vrtić Suhopolje vrlo rado se odazvao ovoj edukativnoj akciji zbog toga što je poznato da djeca najbolje uče neposredno iz praktičnih aktivnosti – rekla je Ivanka Škala ravnateljica Dječjeg vrtića Suhopolje dodajući kako su na današnjoj pokaznoj vježbi sudjelovali polaznici starije mješovite vrtićke skupine u kojoj se nalaze mališani koji će iduće godine krenuti u prvi razred osnovne škole i tako direktno sudjelovati u prometu na putu do škole.

MG 4132

Policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Anita Relić istaknula je važnost današnjeg dana.
– Cilj je da bar današnji dan prođe bez poginulih u prometnim nesrećama i da ovakvim i sličnim aktivnostima skrenemo pozornost javnosti na važnost podizanja prometne kulture na višu razinu – rekla je Anita Relić dodajući kako će se policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske danas vršiti pojačani nadzor prometa u cilju suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.

– Svatko od nas bi se trebao zamisliti o svom ponašanju i sudjelovanju u prometu jer svatko od nas može doprinijeti općoj sigurnosti u prometu. Pozvali smo djecu da dođu i od malena počnu učiti kako sudjelovati u prometu i kakve opasnosti prijete – rekao je Robert Valenteković, stručni voditelj i tajnik HAK Autokluba Virovitica.

MG 4108

Načelnik Siniša Horvat rekao je kako je izuzetno sretan što se ova prezentacija održala upravo u Suhopolju te istaknuo kako rade na sigurnosti djece u prometu.
– Konstantno se bavimo problematikom proširenje mreže nogostupa i uvođenja nove signalizacije. Također postavljamo usporivače prometa, tzv. ležeće policajce. Sve s ciljem smanjenja brzine kroz sama naselja na području općine Suhopolje kako bi se zaštitilo zdravlje i život naših mlađih, ali i starijih sumještana – rekao je načelnik Horvat.

Ovaj se dan obilježava po treći puta na inicijativu TISPOLa – mreže prometnih policija država Europe, a riječ je o projektu EDWARD čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja. (www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”480387″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content