FOTO Informativno edukativni centar – hostel Dravska priča obišlo stotine posjetitelja

– Pa ovo je sjajno – moglo se čuti u nedjelju u Dravskoj priči gdje su se mnogobrojni posjetitelji upoznali s radom Informativno edukativnog centra – hostela Dravska priča koja se nalazi pri Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Mnogobrojne posjetitelje među kojima je bio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, kao i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, s karakteristikama Dravske priče, ljepotama obližnje rijeke Drave, upoznala je ravnateljica ove javne ustanove Tatjana Arnold Sabo, kao i djelatnici „Dravske priče“.

dravska prica 2 11 Custom

Djeca su mogla vidjeti i 15 roda koja se nalaze u oporavilištu za rode u Dravskoj priči, sobu leptira i sova, vidjeti i upoznati se sa skrivenim ljepotama ovog dijela Virovitičko-podravske županije, koji će postati još ljepši.

Naime, nedavno je u Vinkovcima, u sklopu sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, potpisan ugovor za Posjetiteljski centar “Dravska priča” u Noskovačkoj Dubravi vrijedan 13.790.113 kuna (nositelj projekta je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, uz suradnju razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, te su navedene organizacije istovremeno i projektni partneri, dok su suradnici u projektu, Prirodoslovno matematički fakultet u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udruga osoba s invaliditetom Slatina).

dravska prica 1 28 Custom

Tako će se nakon što projekt zaživi, moći “prošetati” dnom bare i probijati se kroz vodenu vegetaciju dok ribe plivaju oko njega. Zavirit će se i u oku nevidljivi svijet u kapi vodi. Na strmoj dravskoj obali kroz rupice će “škicnuti” i u gnijezda bregunica i upoznati se s biologijom života te ptice.

– Posjetitelji će i meandrirati tok rijeke Drave na interaktivnom stolu, ali i “ploviti” na pramcu čamca i tako gledati obale Mure, Drave i Dunava – govori Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

dravska prica 1 4 Custom

Projekt Posjetiteljski centar “Dravska priča” će na interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode, na dosad neviđen način dočarati floru i faunu Regionalnog parka Mura – Drava, inače pod zaštitom UNESCO-a.

(www.vpz.hr, virovitica-nature.hr, foto: K. Toplak, D. Fišli, virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”481489″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content