FOTO Najbolji fiš na 7. otvorenom natjecanju održanom u Slatini skuhao je predsjednik Hrvatskog ribičkog saveza

Jučer je u Slatini, povodom obilježavanja 27. obljetnice oslobađanja slatinske vojarne i karaula u Kapincima i Noskovcima, održano 7. otvoreno natjecanje u kuhanju fiša. Organizator je i ove godine bila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina.

Natjecanju je prethodila sveta misa u župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, koju je predvodio umirovljeni svećenik iz Bjelovarsko-križevačke biskupije Marijan Pavlović. Nakon svete mise vijence su položili i zapalili svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade izaslanstva braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije, Policijske uprave virovitičko-podravske i Grada Slatine.

IMG 4975 Custom

Na otvaranju, nazočnima se obratio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić koji je pohvalivši organizaciju ovakvih aktivnosti pozvao sve hrvatske branitelje da se aktivno uključe kroz udruge u zajedništvu s lokalnim i državnim institucijama kako se ne bi zaboravila ni jedna obljetnica i žrtva iz Domovinskog rata. Igre je službeno otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, te je zajedno sa predsjednikom UDVDR VPŽ Josipom Nemecom i predsjednikom UDVDR Ogranak Slatina Ivanom Selenićem, uručio zahvalnice i majice svim natjecateljskim ekipama.

IMG 4996 Custom

Na natjecanju fiš su kuhale 23 ekipe, a stručna ocjenjivačka komisija u sastavu Mirko Vorih, Robert Turkalj i Dragutin Fišli ocijenila je najbolje. Iako im zadatak nije bio nimalo lak, izabrali su tri najbolja fiša. Tako je prvo mjesto osvojio predsjednik Hrvatskog ribičkog saveza RH Vladimir Sever, drugi najbolje ocijenjen fiš skuhali su članovi Udruge veterana vojne policije VPŽ na čelu s Vladom Granjašem, dok je treće mjesto osvojio fiš koji su skuhali članovi Udruge PTSP-a VPŽ pristigli iz Orahovice, vođeni Miroslavom Milovukovićem-Minkilom koji je redovit sudionik slatinskih fišijada i do sada je osvojio dva prva, jedno drugo i sada po drugi put treće mjesto.

IMG 4707 Custom

Nagrade najboljima uručili su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u prisutnosti organizatora i predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina Ivana Selenića.

Uz natjecateljski fiš, članovi UDVDR Ogranak Slatina pripremili su i 120 litara fiš-paprikaša koji je podijeljen posjetiteljima.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”480041″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content