FOTO: ODRŽAN 27. POLUMARATON BARCS – VIROVITICA Dominacija članova Atletskog kluba Virovitica

U subotu je održan 27. polumaraton Virovitica – Barcs.

Ove godine start je bio u Virovitici, a cilj u Barcsu. Uz utrku polumaratona na 21,1 kilometar održana je i utrka na 5,8 kilometara, od ulaza u Terezino Polje do Barcsa.

Na utrci je sudjelovalo nekoliko stotina trkača. Nakon niza vrućih dana vrijeme se smilovalo trkačima. Prohladno vrijeme olakšalo je savladavanje trkačke dionice. Dijelom je probleme pravio hladan vjetar i lagana kišica. Svi natjecatelji, koji su krenuli iz Virovitice i Terezinog Polja stigli su na cilj u Barcs. Kod obrade rezultata bilo je dosta problema što je odgodilo proglašenje za petnaest minuta. I nakon tog vremena bilo je nejasnoća, zbog čega ne možemo objaviti sve konačne rezultate.

IMG 2782 Custom

Članovi Atletskog kluba Virovitica pokazali su svu svoju raskoš kvalitete osvojivši niz mjesta na postoljima.

Utrka na 5,8 kilometara – kategorija djevojaka rođenih 1998. – 2001.

1. mjesto: Paula Rakijašić (2000.), koja je ujedno bila apsolutna pobjednica na 5,8 kilometara u ženskoj konkurenciji.

2. mjesto: Lena Sabo (2001.).

3. mjesto: Lorena Blaga (2001.).

Muška kategorija 1998./2001.

2. mjesto: Mario Bošnjaković.

3. mjesto: Andi Slijepčević.

U kategoriji mladića 2004. godište i mlađih drugo mjesto osvojio je Luka Sabo.

Medalje i pehare najboljim natjecateljima zajednički su podijelili gradonačelnik Barcsa Ottó Karvalics i predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice Josip Škrablin.

IMG 2777 Custom

Posebne nagrade dobio je Zlatko Milošević iz Nove Bukovice, kao najstariji sudionik, te za nedavni rođendan i jedanaesto uzastopno sudjelovanje na utrci.

-Zadovoljna sam uspjehom i drugom uzastopnom pobjedom na ovoj utrci, koja mi služi, kao trening za novu sezonu i priprema za kros natjecanja – presretna je bila Paula Rakijašić, pobjednica utrke na 5,8 kilometara.

– U posljednjih nekoliko godina natjecateljski sve smo uspješniji u utrci, koji zajednički organiziramo sa Sportskom zajednicom susjednog pograničnog grada Barcsa – zaključio je tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”481103″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content