FOTO Pri kraju su radovi na zgradi 2 Dječjeg vrtića Cvrčak

Radovi na zgradi 2 Dječjeg vrtića Cvrčak ušli su u završnu fazu. Zahvaljujući sredstvima Europske unije, zgrada polako poprima novo ruho, a po završetku projekta očekuje se ušteda u potrošnji toplinske energije za 66 posto na godišnjoj razini te smanjenje godišnje emisije CO2 za 73 posto. Vrijednost projekta je 2.905.096 kuna, od čega se 61 posto financira europskim sredstvima, a razliku podmiruje osnivač – Grad Virovitica. Projekt je prijavljen u suradnji s Razvojnom agencijom VTA.

– Radovi obuhvaćaju kompletnu izolaciju vanjske ovojnice zgrade, novu stolariju, krovište i novi sustav grijanja što će djeci omogućiti kvalitetniji i ugodniji boravak u toj zgradi – rekao je gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, dodajući kako se osim energetske obnove, ulaže i u poboljšanje materijalnih uvjeta.

– Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Virovitici i virovitičkom Dječjem vrtiću 600.000 kuna za ličenje, kompletnu sanaciju sanitarnih čvorova i prostora za pripremu hrane, instalaciju vodovoda i odvodnje te zamjenu sanitarija zbog dotrajalosti – rekao je pročelnik Bjelica ističući kako će se u zgradu 2 Dječjeg vrtića Cvrčak tako uložiti 3,5 milijuna kuna. (www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”480164″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content