FOTO Rukometaši Viro Virovitice drugi na turniru “Borošić-Gener-Lokner-Žugaj” u Petrinji

U sklopu „Dana sjećanja 1991. – 2018.“ na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Grada Petrinje u Domovinskom ratu, te razaranje grada u rujnu 1991. godine, Rukometni klub Petrinja bio je organizator tradicionalnog 22. Memorijalnog rukometnog turnira „BOROŠIĆ-GENER-LOKNER-ŽUGAJ“, a kojim je ujedno obilježena i 60. obljetnica igranja rukometa u Petrinji prenosi portal53.hr.

U ime domaćina sudionike je pozdravio Goran Pešut, predsjednik RK Petrinja, a u ime Grada Petrinje obratio im se Joso Grahovac, pročelnik Upravnog odbora za društvene djelatnosti.

29477528437 fd87ddd394 o Custom
foto: portal53.hr

-U ovim „Danima sjećanja“, sjećamo se rujna 1991. godine, jednog od najžalosnijih mjeseci u povijesti Petrinje kada je razarana, u kojem je poginulo mnogo ljudi i u kojem smo nažalost morali napustiti naš grad, ali zahvaljujući dragom Bogu i hrabroj Hrvatskoj vojsci, u kolovozu ’95. godine, vratili smo se u našu voljenu Petrinju. Ovaj memorijalni turnir, koji se po 22. puta organizira u našem gradu, koji nosi naziv Memorijalni turnir “Borošić-Gener-Lokner-Žugaj”, podsjeća nas na četiri rukometaša, na četiri izuzetna čovjeka koji su dali svoje živote u obrani Republike Hrvatske. Organizacijom ovakvog turnira odajemo im zahvalnost za sve ono što su dali za našu domovinu Hrvatsku i organizacijom ovakvih turnira dokazujemo da će oni vječno živjeti s nama – rekao je J. Grahovac

Također, obratio im se, te je i otvorio turnir Marko Lokner, sin poginulog hrvatskog branitelja Nikole Loknera.

-U ime nas djece ovih igrača i ovog cijelog turnira mogu reći samo velika hvala što čuvate uspomenu na naše očeve. Hvala vam i za sve što činite za nas i za ovaj grad – riječi su M. Loknera.

30546798008 70ce08967d o Custom
foto: portal53.hr

Prvoligaška momčad Viro Virovitice u prvoj je utakmici pobijedila domaćeg drugoligaša Petrinju rezultatom 29:28.

U finalu Virovitičani su odmjerili snage sa dugogodišnjim konkurentima iz lige, rukometašima Vidovca. U izjednačenoj utakmici Vidovec je na kraju pobijedio 34:32. Trener Damir Vašarević bio je zadovoljan igrom i rezultatima. Posebice jer u sastavu nisu bili standardni prvotimci Ivan Janjić, te braća Ivan i Igor Gašparović.

(www.icv.hr, mš, portal53.hr)

[g-gallery gid=”477262″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content