FOTO U SŠ Marka Marulića Slatina predstavljen eksperimentalni program ”Škola za život”

- PROMO -

Srednja škola Marka Marulića Slatina jedna je od 26 srednjih škola u Republici Hrvatskoj koja je odabrana za provođenje eksperimentalnog kurikuluma ”Škola za život”. Što to točno znači, na koji način će se provoditi, te kako će se to odraziti na nastavu, učenike, nastavnike, ali i roditelje, predočile su okupljenima na zajedničkom roditeljskom sastanku predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na roditeljskom sastanku roditelja svih učenika prvih razreda koji sudjeluju u eksperimentalnom kurikulumu, održanom u školskom holu, predstavile su se članice mentorske radne skupine Nataša Ljubić Klemše i Nikolina Marinić, objašnjavajući nove pristupe učenja i poučavanja istaknule su razvoj učeničkih kompetencija i kritičkog mišljenja kao najveću prednost novog kurikuluma. Spremno i opširno odgovarale su na postavljena pitanja roditelja i nastavnika otklanjajući tako sve moguće nedoumice.

U uvodnom govoru okupljene je pozdravio ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Darko Špoljarić, koji je istaknuo spremnost škole na nadolazeće promjene u obrazovanju koje su nužne i neizbježne. Ravnatelj je iskoristio prigodu kako bi naglasio da je škola mjesece koji su prethodili u rujnu iskoristila za pripremu svih materijalnih uvjeta za kvalitetan rad, a posebno je pohvalio nastavnike, jer su uložili izniman trud u edukacije kako bi ”Škola za život” od ove nastavne godine zaživjela u pravom smislu. Tijekom četiri godine, koliko će trajati eksperimentalni program, prva generacija učenika sa svojim će nastavnicima moći procijeniti vrijednost promjena koje se uvede. (www.icv.hr, adf,dš, foto: D.Fišli)
[g-gallery gid=”479411″]

Povezane vijesti

Skip to content