FOTO Udruga Ličana “Vila Velebita” Slatina prezentirala ”Lički doručak” u sklopu sajma ”Kako su radili naši stari”

Jedna od najaktivnijih slatinskih udruga, Udruga Ličana “Vila Velebita” Slatina ove se godine u sklopu sajma ”Kako su radili naši stari” predstavila sa ”Ličkim doručkom”. Sajam, na kojemu su predstavljeni tradicionalni poslovi i djelatnosti, otvorio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Ovogodišnji je sajam bio nešto slabije posječen nego prijašnjih godina, a najveći broj posjetitelja je odmah po otvaranju sajma pohrlilo pod šator gdje su članovi Udruge Ličana “Vila Velebita” dijelili ličke delicije, među kojima i sam predsjednik udruge Željko Šnjarić.

IMG 2682 Custom

– Udruga Ličana Vila Velebita Slatina osnovana je prije devet godina i nagodinu ćemo proslaviti jubilarnu desetu godinu rada i djelovanja, kada ćemo za Dan državnosti, 25. lipnja, organizirati humanitarni koncert u suradnji sa slatinskim Crvenim križem s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za djecu koja nikada nisu bila na moru. Ovo je drugi put kako sudjelujemo, povodom proslave Dana grada, na sajmu s našom ponudom koju smo nazvali ”Gastro Lika”. Prošle smo godine imali ”Lički ručak”, a ove godine smo pripremili ”Lički doručak”. Za ”Lički doručak” smo pripremili sir škripavac, tvrde sireve, pršut, koktel-ražnjiće, krumpir pole sa slaninom i lički uštipak, izvorne ličke delicije koje smo besplatno dijelili našim sugrađanima. Pripremili smo preko tristo porcija u čemu su nam pomogli učenici i učitelji Industrijsko-obrtničke škole Slatina, ljudi su došli, probali što smo im pripremili i mislim da su zadovoljni, jer smo dobili samo pohvale – rekao je predsjednik udruge Šnjarić, te dodao.

IMG 2752 Custom

– Naš veliki projekt u koji smo se upustili je izgradnja Ličke kuće, a koji mislimo realizirati u naredne četiri godine. U tom projektu smo dobili podršku Grada i Županije, a financije za izgradnju planiramo nabaviti kroz apliciranje na natječaje naših, hrvatskih ministarstava, i Europske unije. Projekt Ličke kuće će nam raditi VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Objekt u kojemu planiramo smjestiti našu Ličku kuću je vlasništvo Hrvatskih šuma i nadamo se kako ćemo s njima postići dogovor o darivanju. Idejni plan projekta je napravljen, tako da se i vizualno može vidjeti kako bi naša kuća trebala izgledati – predstavio je predsjednik Šnjarić planove udruge u skoroj budućnosti.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”477410″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content