FOTO: UŽARENI DERBI 1. ŽNL Mario Tolo ponudio ostavku nakon poraza Suhopoljčana u Gornjem Bazju

Derbi susret šestog kola prve županijske nogometne lige odigran je između domaćeg Bratstva i Suhopolja. Domaća momčad pobijedila je rezultatom 2:1.

U prvom dijelu gosti su dominirali i poveli zgoditkom Lončareka u 24. minuti. Uz zgoditak, gosti su propustili nekoliko izglednih prilika, kojima bi osigurali pobjedu. U više navrata domaći vratar Franjić uspio je nadmudriti iskusne gostujuće napadače.

Već u 26. minuti domaća momčad je poravnala rezultat zgoditkom Kristića. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

IMG 3064 Custom

U nastavku utakmice domaća momčad je imala više od igre. Propustili su nekoliko izglednih prilika. U 70. minuti u kaznenom prostoru pada domaći igrač Kristić. Na intervenciju pomoćnog suca Gašparića, glavni sudac Culej dosuđuje kazneni udarac za domaću momčad. Gostujući igrači se nisu htjeli pomiriti sa sudačkom odlukom pa žestoko protestiraju.

Pri tome je igrač Suhopolja Hodak zbog učestalog prigovaranja i dva žuta kartona isključen iz igre. Njegovi su ga suigrači gotovo iznijeli sa terena, jer se nije mogao pomiriti sa sudačkom odlukom.

IMG 3150 Custom

Nakon smirivanja tenzija najbolji domaći strijelac Zvonimir Juhas realizirao je kazneni udarac i doveo domaću momčad u prednost 2:1.

Do kraja utakmice domaći trener Stjepan Pleše učvrstio je obranu i uspio je očuvati stečenu prednost, dok su gosti krenuli na sve ili ništa. Imali su nekoliko prilika, iz kojih nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti domaćeg vratara.

-Utakmica je ponudila dosta uzbuđenja i opravdala epitet derbija. Obje momčadi su imale nekoliko izglednih šansi. Mi smo svoje realizirali i došli do bodova. Pobijedila je momčad koja je više željela i htjela pobjedu. Sreća je otišla na našu stranu – zadovoljan je bio trener Bratstva Stjepan Pleše.

IMG 3187 Custom

Iz suhopoljskih redova odmah nisu željeli komentirati utakmicu. Naknadno nam se javio trener Mario Tolo i rekao:

-Nezadovoljan sam djeliteljima pravde na ovoj utakmici, a slično je bilo i u Čačincima. Teško mi je motivirati igrače na igru u ovakvim okolnostima. Stoga sam odlučio upravi ponuditi ostavku. Momčadi Bratstva čestitam na pobjedi i želim im uspješan nastavak prvenstvenog natjecanja.

Bratstvo Gornje Bazje – Suhopolje 2:1
Igrač utakmice: Leo Franjić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”481296″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content