Gradski vijećnici usvojili izradu promjena Urbanističkog plana: U planu suvremena i usklađena slika središta Virovitice

Na 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj danas (četvrtak) vijećnici su, između ostalog, usvojili Odluku o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja središta Virovitice. Cilj izmjena je unaprjeđenje središta grada dodavanjem segmenata koji nedostaju, a to će se učiniti izmjenom lokacijskih uvjeta, poput maksimalno dozvoljene etažnosti zgrada, namjene, postotka izgrađenosti te izgleda pročelja zgrada i boja fasada kako bi se doprinijelo suvremenoj i usklađenoj slici središta grada.

IMG 8680 Medium

Izmjenjenim Urbanističkim planom uzima se u obzir i kreiranje novih poslovnih prostora, što će biti moguće nakon pažljivih izmijena lokacijskih uvjeta koji su prihvatljivi i javnosti i investitorima. Isto tako novim planom planira se poboljšati parkirališni prostor te otvoriti nove pješačke zone oko Gradskog parka. Lokacije na kojima će se vršiti ove promjene naknadno će se odrediti u skladu s pravilima arhitektonske i urbanističke struke.

Gradski vijećnici, između ostalog, usvojili su i Odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja Športsko rekreacijske zone, Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Virovitice za 2018. godinu, Odluku o dugoročnom zaduženju Grada Virovitice, kao i Odluku o produženju zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada Virovitice za sjetvenu 2018./2019. godinu.

IMG 8682 Medium

Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)
[g-gallery gid=”482026″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content