Matica umirovljeničkih udruga VPŽ izložbom i kulturno-zabavnim programom obilježit će Međunarodni dan starijih osoba

U ponedjeljak, 1. listopada Matica umirovljeničkih udruga VPŽ u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom obilježit će po prvi puta raznovrsnim programom Međunarodni dan starijih osoba. Riječ je o danu kojeg je 1990. godine proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda, kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine da se prilagodi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Time se žele potaknuti sve sredine da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Cjelodnevni program održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, gdje će biti otvorena izložba likovnih i ručnih radova umirovljenika Virovitičko-podravske županije. Istodobno će od 10 do 12 sati djelatnici Doma zdravlja VPŽ mjeriti svim zainteresiranima krvni tlak i šećer u krvi. Poslijepodnevni program počet će u 17 sati sjednicom koordinacije Matice umirovljeničkih
udruga VPŽ i prigodnim šahovskim turnirom. Središnja svečanost pod motom Zrele zlatne godine počet će u 19 sati uz nastup Pjevačkog zbora umirovljenika Pitomače, a nastupit će i umirovljenici – glazbenici, pjesnici, rekreativci, zabavljači,…, sa željom da se u 22 Udruge umirovljenika, koje na županiji okupljaju gotovo 3000 članova, potakne rad različitih kulturno umjetničkih sekcija.

Virovitičko-podravska županija i Matica umirovljeničkih udruga VPŽ zajedno su već krajem svibnja organizirali veoma uspješan sportsko-rekreativno-zabavni program, koji je pod motom Sportom do zdravlja, okupio na virovitičkim ribnjacima više od 1000 sudionika, od čega se njih 300 okušalo u osam različitih sportskih disciplina. (www.icv.hr, tm; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content