Nikako da vam orhideja ponovno procvate? Ovaj napitak natjerat će ju da neprestano cvjeta

- PROMO -

Uzgojiti orhideju zdravih zelenih listova koja neprestano cvjeta jedan je od najvećih izazova svakog kućnog botaničara. Osim svjetlosti i dohrane, zalijevanje orhideja pretvorilo se u posebnu “znanost”. U nastavku donosimo trik koji će zauvijek promijeniti izgled vaših orhideja.

Orhideje ili kaćunovke izazov su za svakoga, no ako ih uspijete potaknuti da se nesmetano razvijaju, nagradit će vas prizorima kojima se jednostavno ne možete ne diviti, piše zadovoljna.hr.

Za mnoge kraljica cvijeća, orhideja je posebno osjetljiva biljka. A svaki ljubitelj ovog prekrasnog cvijeta sigurno ima vlastite najbolje savjete za uzgoj – neki ju drže na direktnom suncu, neki ju zalijevaju s odstajalom vodom koju kasnije izliju iz tanjurića, neki joj samo prskaju listove…

No istina je da kod nekih vrsta ponekad nema pravila.

orchid 2667984 960 720
Foto: pixabay

SAMO VODA NIJE DOVOLJNA

Također, mnogima se sigurno dogodilo da su na poklon dobili raskošan primjerak u punome cvatu, koji kad je ocvao, više nikada nije dobio nove cvjetove.

Za uzgoj takvih orhideja koje pomalo kasne u razvoju postoji jedan trik. Umjesto da ju zalijete običnom vodom, kakva god ona bila, učinite to zelenim čajem. Ne morate kuhati posebnu šalicu, nego od one koju pijete ostavite na dnu gutljaj koji ćete na kraju dana uliti u orhideju.

Ne pretjerujte s količinom i pripazite da čaj nije prejak – na dan joj dodajte maksimalno dvije žlice i nemojte ju zalijevati tijekom vikenda.

Ta tehnika funkcionira i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža. (zadovoljna.hr)

Povezane vijesti

Skip to content