ODRŽANA SKUPŠTINA TVRTKE PLIN VTC U tijeku pregovori za strateškog partnera

Održana je Skupština tvrtke Plin Vtc na kojoj je direktor tvrtke Zvonko Kožnjak, između ostalog, podnio informaciju o izvođenju radova na izgradnji plinovoda u Ulici Sv. Križa u Milanovcu gdje trenutno Grad Virovitica provodi EU projekt rekonstrukcije navedene ulice, kao i informaciju o pronalasku strateškog partnera.

Naime, u lipnju je objavljen Poziv za dostavu iskaza interesa za prodaju tvrtke na koji je pristiglo šest ponuda. Trenutno su u tijeku pregovori s konzultantom, tvrtkom PWC vezano uz proces prodaje, odnosno strateškog partnerstva kako bi se izabrao najkvalitetniji dobavljač te kako bi Plin Vtc svim svojim kupcima osigurao povoljnu cijenu.

Na Skupštini je istaknuto kako je ovo pravo vrijeme za prodaju plinskog biznisa jer je 2021. godina, prema Zakonu o tržištu plina u RH, krajnji rok kada će se tržište plina otvoriti za kućanstva. Tada će Plin Vtc morati biti dio jednog velikog sustava jer bi se kao mali distributer teško održao na tržištu.

Naglašeno je i kako je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić potvrdio ovih dana da će da cijene plina za novu sezonu 01. listopada 2018. – 01. travnja 2019. biti kao i do sada.

Uz već navedeno, na Skupštini je usvojena i Odluka o odabiru revizora financijskih izvještaja za 2018. godinu, a to će biti tvrtka Revizor Vtc d.o.o.

Skupštini su nazočili gradonačelnik Ivica Kirin, ujedno i predsjednik Skupštine te načelnici općina Gradina, Lukač i Špišić Bukovica: Marko Ajček, Đuro Bukvić i Hrvoje Miler.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content