PANONSKO-BILOGORSKI MARATON Pripreme u tijeku, očekuje se oko 150 biciklista iz četiri zemlje

Povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije skupina biciklističkih entuzijasta iz Kluba za ekspedicionizam i sport – Keks iz Virovitice u nedjelju, 9. rujna organizira 3. Panonsko-Bilogorski maraton MTB. Podršku ovom velikom događaju daju i Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije te Razvojna agencija VIDRA.

    – Ove godine staze su prilagođene svima i ima ih tri: velika od 78 kilometara, srednja od 50 kilometara i mala od 33 kilometra. Mala staza prilagođena je baš svima – dovoljno je imati bicikl i kacigu. Srednja staza malo je zahtjevnija, moraš biti malo bolji rekreativac da bi ju izdržao. Dok je velika staza namijenjena onim malo izdržljivijim vozačima koji se moraju pripremiti na dosta uspona i 1400 metara visinske razlike – kaže Goran Jurković, u ime organizatora, Kluba za ekspedicionizam i sport – Keks iz Virovitice.

MG 1968

Start je u 10 sati u nedjelju 9. rujna, ispred Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, a ondje je postavljen i cilj utrke. Pod policijskom pratnjom vozit će se prvih nekoliko kilometara, nakon kojih dolaze makadamski putevi i na kojima počinju pravi MTB doživljaji. Proglašenje pobjednika predviđeno je za 14:30 sati.

– Trenutno smo u fazi pripremanja i čišćenja staze koju treba dobro označiti, da se ne bi netko izgubio. Dečki iz HGSS Orahovica bit će tu ako krene nešto po zlu. Oni nam pomažu, što se osiguranja tiče i u svim slučajevima u kojima je njihova intervencija potrebna – rekao nam je Goran Jurković.

MG 1996

Do sada su se prijavila 134 biciklista, prijave traju još dva dana, a organizatori očekuju ukupno više od 150 natjecatelja. Prijavili su se biciklisti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Na utrku se prijavio i Matija Meštrić iz Međimurja, jedan od najboljih u kategoriji Elite u Hrvatskoj. Sve u svemu, organizatori poručuju da će ovo biti zanimljiv događaj, pun adrenalina i uzbuđenja, a kojeg svakako vrijedi pogledati. Više o utrci i prijavama zainteresirani mogu saznati na službenim stanicama Kluba Keks. (www.icv.hr, ip)

[g-gallery gid=”478164″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content