Petero mladih liječnika svoju budućnost pronašli u Općoj bolnici Virovitica

Oni su odlučili ostati tu, u svojoj Virovitičko-podravskoj županiji. Njih petero, završilo je Medicinske fakultete i stažiranje će odraditi u Općoj bolnici Virovitica, a nakon toga, kako smo mogli čuti, žele ostati ovdje gdje su rođeni, u Virovitičko-podravskoj županiji. Oni su: Antonija Brlić, Marina Ivančević, Antonia Čučković, Ivan Tonković i Tomislav Kaselj, petero mladih diplomiranih liječnika, koji svoju budućnost vide ovdje.

novi lijecnici 971
Foto: K. Toplak

U razgovoru sa županom Igorom Androvićem, ravnateljem Opće bolnice Virovitica Dinkom Blaževićem, kao i predsjednicom Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica, Jasnom Abramović, pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VPŽ Melitom Sirovicom i zamjenicom ravnatelja OB Virovitica Editom Smiljanić, podcrtali su svoje želje za budućnost. Župan Igor Andrović naglasio je zadovoljstvo jer su izabrali Viroviticu za svoje karijere, najavljujući kako uz projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijednog 50 milijuna bespovratnih EU kuna, županija ulaže u opremu, kako bi briga za zdravstvo i skrb svakog stanovnika ovog područja bila što bolja, ali joj je važan svaki mladi čovjek koji će svoju budućnost graditi u Virovitičko-podravskoj županiji.

novi lijecnici 541
Foto: K. Toplak

– Nabavili smo novi CT uređaj, zahvaljujući podrški potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića i ministra zdravstva Milana Kujundžića. Do kraja godine ćemo nastojati nabaviti i magnetsku rezonancu. Kvalitetnom opremom olakšavamo liječenje naših stanovnika, ali i bolju zdravstvenu brigu i skrb za njih, a kroz projekt opremanja dnevnih bolnica, dolazi nam, ili će stići, vrhunska oprema. U budućnosti ćemo graditi i novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu. U zadnjih godinu i pol dana obnovili smo ili opremili 33 ordinacije diljem naše županije. Liječnicima sufinanciramo kamate na stambene kredite. Svaki korak prema boljim zdravstvenim uvjetima je korak prema naprijed za svakog našeg stanovnika, kao i onih koji gravitiraju ovoj bolnici iz ostalih županija, ali i ostalim zdravstvenim institucijama Virovitičko-podravske županije – između ostalog je kazao župan Igor Andrović. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content