PROMO HRVATSKI DUHANI: U Virovitici se u petak održavaju 19. Dani polja duhana

U Virovitici će se u petak, 14. rujna, u organizaciji Hrvatskih duhana održati 19. tradicionalni Dani polja duhana. Kao najveći otkupljivač duhana u Hrvatskoj već 60 godina, Hrvatski duhani ponosni su na dugu tradiciju suradnje s proizvođačima duhana koja se danas uspješno nastavlja prema najvišim standardima British American Tobacco grupe, a ove godine odlučili su nagraditi svoje kooperante.

Kao zahvalu za dosadašnju uspješnu suradnju i poticaj za njezin nastavak, nagradama Zlatni list za budućnost i Zlatni list za vjernost, u pojedinačnom iznosu 10.000 kuna nagradit će svoja dva kooperanta.

„Ponosni smo što zahvaljujući rastu kvalitete duhana svake godine bilježimo rast otkupne vrijednosti duhana, što znači i rast prihoda naših kooperanata. Prošle godine otkupili smo duhan u vrijednosti 95 milijuna kuna što je 3 posto više u odnosu na godinu ranije i primjerice 13 posto više u odnosu na 2010. godinu.

To je, prije svega, posljedica rasta prosječne otkupne cijene – ona je prošle godine porasla 7 posto u odnosu na godinu ranije. Ako gledamo duže razdoblje, vidimo da je rast cijena kontinuiran i u proteklih primjerice 10 godina iznosi čak 55 posto.

Nema puno poljoprivrednih kultura koje se mogu pohvaliti takvim trendom“, kazao je Zlatko Pleša, direktor Hrvatskih duhana.

Brojnim uvaženim gostima iz Hrvatske i inozemstva bit će predstavljene i brojne inicijative pokrenute ove godine – od nabavke mehaničkog berača, ispitivanja i obogaćivanja tla, podizanja standarda zaštite na radu i mnogih drugih koje su dokaz kontinuiranog ulaganja u proizvodnju ove iznimno važne poljoprivredne kulture. (www.icv.hr, Hrvatski duhani)