PROMO HRVATSKI DUHANI: U Virovitici se u petak održavaju 19. Dani polja duhana

U Virovitici će se u petak, 14. rujna, u organizaciji Hrvatskih duhana održati 19. tradicionalni Dani polja duhana. Kao najveći otkupljivač duhana u Hrvatskoj već 60 godina, Hrvatski duhani ponosni su na dugu tradiciju suradnje s proizvođačima duhana koja se danas uspješno nastavlja prema najvišim standardima British American Tobacco grupe, a ove godine odlučili su nagraditi svoje kooperante.

duhani

Kao zahvalu za dosadašnju uspješnu suradnju i poticaj za njezin nastavak, nagradama Zlatni list za budućnost i Zlatni list za vjernost, u pojedinačnom iznosu 10.000 kuna nagradit će svoja dva kooperanta.

„Ponosni smo što zahvaljujući rastu kvalitete duhana svake godine bilježimo rast otkupne vrijednosti duhana, što znači i rast prihoda naših kooperanata. Prošle godine otkupili smo duhan u vrijednosti 95 milijuna kuna što je 3 posto više u odnosu na godinu ranije i primjerice 13 posto više u odnosu na 2010. godinu.

To je, prije svega, posljedica rasta prosječne otkupne cijene – ona je prošle godine porasla 7 posto u odnosu na godinu ranije. Ako gledamo duže razdoblje, vidimo da je rast cijena kontinuiran i u proteklih primjerice 10 godina iznosi čak 55 posto.

zlatko plesa 2017

Nema puno poljoprivrednih kultura koje se mogu pohvaliti takvim trendom“, kazao je Zlatko Pleša, direktor Hrvatskih duhana.

Brojnim uvaženim gostima iz Hrvatske i inozemstva bit će predstavljene i brojne inicijative pokrenute ove godine – od nabavke mehaničkog berača, ispitivanja i obogaćivanja tla, podizanja standarda zaštite na radu i mnogih drugih koje su dokaz kontinuiranog ulaganja u proizvodnju ove iznimno važne poljoprivredne kulture. (www.icv.hr, Hrvatski duhani)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content