RATNA FOTOGRAFIJA U Dnevnom boravku GDCK-a otvorena izložba Miroslava Tota

Izložba ratnih fotografija pod nazivom Sjećanje na Domovinski rat, autora Miroslava Tota danas (četvrtak) je otvorena u prostorijama Dnevnog boravka GDCK u Virovitici. Izložbu su  otvorili Željka Grahovac, ravnateljica GDCK Virovitica i autor izložbe Miroslav Tot.

– Ova izložba je od velikog značaja za Viroviticu upravo zbog toga što se o temi Domovinskog rata, a koji je bio jako blizu, premalo govori. Posebno mi je drago da u Virovitici Ministarstvo branitelja ima svoj odjel, jer Zagreb je dosta daleko, a naši branitelji nisu dovoljno upućeni u svoja prava – rekla je Željka Grahovac.

Izložba slikom govori o Domovinskom ratu i braniteljima s ovoga područja koji su Hrvatsku branili na mnogim ratištima. Fotografije prikazuju branitelje u akcijama, u trenucima odmora ali i tijekom oporavka u bolnicama nakon ranjavanja.

– U ovih deset godina, koliko prikupljam fotografije uspio sam dobiti 1100 fotografija od bivših suboraca. Na ovaj način odajemo poštovanje i potičemo sjećanje na poginule i umrle hrvatske branitelje koji su dali život za našu domovinu. Želja mi je ovom izložbom doći u sva mjesta na području naše županije – rekao je Miroslav Tot, predsjednik udruge Hrvatskih branitelja i dragovoljaca veterana Domovinskog rata Orahovice. (www.icv.hr, ip)

[g-gallery gid=”479345″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content