Virovitičanka Ivana Štengl je “Miss mama” ili najljepša mama Hrvatske

U šibenskom kazalištu u subotu (1. rujan) je treću godinu zaredom održan izbor za Najljepšu mamu Hrvatske, a tom prestižnom titulom okitila se Virovitičanka Ivana Štengl kojoj je krunu predala prošlogodišnja pobjednica Šibenčanka Jelena Živković. U kategoriji dijamant titulom najljepše okrunjena je Osiječanka Ines Novak. Šibenčanka Ana Vukičević dobila je titulu Miss mama fotogeničnosti.

Dodijeljeno je i sedam lenti po kategorijama, a u kategoriji elegancija lentu je osvojila Branka Vrbanec, titulu fotogeničnosti dobila je Šibenčanka Ana Vukičević, lentu fashion osvojila je Ljubica Radović, najljepša mama simpatičnosti je Maja Vincek, titulu glamur osvojila je Ankica Biondić, lentu za stil dobila je Marijana Jaman dok je miss osobnosti Elizabet Kozina.
Osamnaest natjecateljica iz cijele Hrvatske predstavile su se u tri izlaza, prvo su u haljinama Đine Grbin odgovarale na pitanja kako bi se bolje predstavile žiriju pa su tako neke ispričale što bi napravile da im dijete želi jesti sladoled u vrijeme ručka, kako bi se ponijele da im dijete dobije uši u vrtiću, bi li pustile kćer na manekenski tečaj i slično.

U drugom izlazu natjecateljice su prezentirale svoje talente pa je tako pobjednica Ivana Štengl ispričala kako se bavi iscrtavanjem obrva s ciljem da pomogne ženama koje su oboljele od teških bolesti. Bilo je tu i prezentiranja vještina plesa, joge, zumbe, pjevanja, slikanja, a jedna je natjecateljica izradila tortu u obliku šibenske katedrale što je potrajalo čak 14 sati.

Natjecateljice su se u finalnom izlazu prošetale u večernjim haljinama, a o pobjednici je odlučivao žiri kojeg su činili šibenski gradonačelnik Željko Burić, dogradonačelnik Danijel Mileta i direktor Turističke zajednice Dino Karađole, s obzirom na to da grad i TZ od početka podržavaju ovaj izbor. Burić, Mileta i Karađole pobjednicama su i uručili lente.
U žiriju su bili i dizajnerica nakita Ivana Slavica Vunić, Ivana Smoje, prva pratilja gospođe svijeta 2005, bivša manekenka Zorica Landeka, suprug vlasnice licence Luigi Verdecchia, Maria Rita Baranović, predstavnica generalnog talijanskog konzulata za Šibensko-kninsku županiju i Zoran Škugor, glazbeni menadžer.

Reviju kreacija domaće dizajnerice Karmen Herceg organizatorice su posvetile Željki Štokić Šibenčanki koja se natjecala na ovom izboru 2016. godine, a nakon što se dugi niz godina borila s opakom bolesti preminula je početkom ove godine.

– Ovo je treća godina da smo u Šibeniku, 2016. godine napravili smo pilot projekt pod talijanskom licencom Miss Mamma Italiana in Croatia. Odaziv medija i mama samih je bio toliko velik da sam odlučila registrirati našu hrvatsku licencu pod nazivom Najljepša mama Hrvatske. Prošle godine prijavilo se stotinjak mama, imali smo polufinale i finale. Ove je godine organizacijska formula drugačija, a 18 mama odabrano je na tri regionalna izbora održana u Osijeku, Splitu i Zagorju u termama Tuhelj – kazala je uoči izbora organizatorica izbora i vlasnica licence Maja Gnjidić Verdecchia.

Desna ruka u organizaciji ovog izbora Maji Gnjidić je Ljiljana Stamenković koja je s mamama radila i smišljala koreografiju za večerašnji izbor. Izbor u šibenskom kazalištu vodili su Valerio Baranović i Matea Erceg. (m.sibenik.in, P.Š.; foto: D.B.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content