Virovitičke mažoretkinje iz Cape Towna vratile se sa dva svjetska srebra i broncom

Virovitičke mažoretkinje vratile su se iz Južnoafričke Republike, Cape Towna sa Svjetskog prvenstva u mažoret plesu. Svjetsko prvenstvo održavalo se od 20. do 22. rujna, a naše mažoretkinje provele su u Cape Townu najljepših tjedan dana. Prekrasne dojmove iz Afrike uveličao je i prekrasan uspjeh, najveći uspjeh tima u 11 godina. Ove godine, naše Virovitičke mažoretkinje su državne prvakinje, europske prvakinje i dvostruke svjetske viceprvakinje, a uz to imaju i svjetsku broncu te diplome za 4. i 6.mjesto najboljih svjetskih timova. Na prvenstvu su sudjelovali timovi iz Češke, Slovačke, Mađarske, Kazakhstana, Pakistana, Južnoafričke Republike, Hrvatske, Poljske, Italije i Indije. Virovitičke juniorke: Marcela Miščević, Vanessa Maurović i Lorena Podgornik, natjecale su se u 5 kategorija i ostvarile zavidne rezultate. Juniori trio pom pon – 4. mjesto, juniori solo pom pon – Marcela 6. mjesto te kao dio Hrvatske reprezentacije mini formacija pom pon 2. mjesto, mini formacija mix 2. mjesto i mini formacija sa zastavama 3. mjesto.

IMG 4305
Foto: Virovitičke mažoretkinje

-Nakon zlata s Europskog prvenstva osjećala sam neizmjernu sreću i ponos, a nakon ovoga samo mogu reći da mi je čast biti trenerica ovih predivnih djevojaka i djevojčica. Ta sreća i ponos riječima se jednostavno ne mogu opisati, to možete samo doživjeti s njima, a ja imam tu čast iz natjecanja u natjecanje – rekla je ponosna predsjednica i trenerica Nataša Kranjec te priznala da ovo Svjetsko prvenstvo nije bilo nimalo lako organizirati, a najviše zbog financija.

IMG 4398 e1537989203263
Foto: Virovitičke mažoretkinje

-Doživjeli smo puno prepreka, uložili strašne napore u odlazak, ali nažalost ipak nismo uspjeli omogućiti svim našim članicama da dožive ovo prekrasno iskustvo. Meni kao predsjednici ovog tima je najviše žao što nisam uspjela u tome i da sve moje djevojčice dožive iskustvo koje će pamtiti cijeli život. No, ponosna sam što su barem moje tri juniorke na samom kraju svijeta predstavljale s ponosom cijeli svoj tim, grad, županiju i Republiku Hrvatsku, a predstavile su ih u najboljem svjetlu – istaknula je Nataša te zahvalila svima koji su svojim donacijama omogućili odlazak u Južnoafričku Republiku te zamolila da ih i dalje podržavaju u njihovom radu jer one to zaista zaslužuju.

IMG 4671
Foto: Virovitičke mažoretkinje

Virovitičke mažoretkinje su uz Cape Town posjetile sedmo svjetsko čudo – planinu Table, najjužniju točku Afrike – Rt dobre nade, Boulders beach – plažu s pingvinima, akvarij dva oceana, Saint James, Hout Bay, Waterfront, Cape point, Boo Kaap, a uživale su i u čarima prekrasne Dohe, Qatar. Za mjesec dana ih očekuje međunarodno natjecanje – World Cup u Zagrebu, te u prosincu međunarodno natjecanje Christmas Open. (www.icv.hr, nk, žđl)

[g-gallery gid=”481828″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content