Zdravko Šarić i dalje na čelu Udruženja obrtnika grada Virovitice: Dodijeljena priznanja obrtnicima

U prostoru Udruženja obrtnika grada Virovitice danas (četvrtak) održana je izborna sjednica Skupštine Udruženja obrtnika grada Virovitice. Na sjednici su imenovana sva tijela upravljanja udruženjem i predstavnici udruženja u tijela upravljanja Područnom obrtničkom komorom Virovitica u novom mandatnom razdoblju 2018. – 2022.

Za predsjednika Udruženja po četvrti put je imenovan Zdravko Šarić, a za potpredsjednika Slavko Moslavac. U Nadzorni odbor imenovani su Davor Veseli iz ceha voditelja poslovnih knjiga, Goran Božanić iz ceha uslužnih djelatnosti i Marijan Mlačić iz ceha proizvodnih djelatnosti. U Upravni odbor imenovani su Ivana Vanjhal, Ivica Česnik, Tomislav Maloča, Miljenko Sabo, Dinko Aragović, Slavko Moslavac, Zoltan Barnaki, Hrvoje Šimunović, Vladimir Ivoš.

U Upravnom odboru POK-a Virovitica udruženje će predstavljati Zdravko Šarić i Miljenko Sabo, a u nadzornom odboru Davor Veseli iz ceha voditelja poslovnih knjiga. Za predsjednika POK-a izabran je Hrvoje Šimunović.

Predsjednik Udruženja obrtnika Zdravko Šarić zahvalio se svima na ukazanom povjerenju.

-Kao i do sada trudit ću se da Udruženje provodi sve potrebne aktivnosti koje su usmjerene na prevladavanju poteškoća u radu i poslovanju naših obrtnika, da u pravom smislu riječi Udruženje bude osnovni servis pri davanju savjeta raznovrsnih usluga našim obrtnicima. Od kolegica i kolega očekujem aktivni rad kroz tijela udruženja, tijela POK-a i HOK-a te ih pozivam na uzajamno uvažavanje, toleranciju i zajedništvo – rekao je Zdravko Šarić.

Nakon izborne sjednice održana je Svečana sjednica Udruženja obrtnika Virovitica povodom proslave njihovog dana. Predsjednik Udruženja Zdravko Šarić kazao je tom prilikom kako je zaustavljen pad broja otvorenih obrta te da će se i dalje provoditi mjere štednje i racionalizacije kako bi se osiguralo financiranje rada stručne službe i zadržao visok nivo usluga. -Udruženje nam je veliki oslonac i pravi servis po svim pitanjima – rekao je Zdravko Šarić.

Kao prioritetne zadatke Šarić je istaknuo rješavanje imovinsko-pravnih problema vezano za Dom obrtnika te uključivanje naših obrtnika kroz Odbor za školstvo pri Područnoj obrtničkoj komori kako bi svojim prijedlozima dali doprinos u izradi nove reforme u školstvu.

Svečana sjednica ujedno je bila prilika za dodjelu priznanja obrtnicima za dugogodišnji rad. Tako su dodijeljena priznanja za 10, 20, 25, 30 i 45 godina rada. „Najdugovječniji“ obrtnik koji je u ovom poslu 45 godina je klesar Davorin Peisker. Još su dodijeljena priznanja za razvoj obrtništva Ivanu Šantiću i za očuvanje tradicije Vlasti Despotovski i Tomislavu Lukač. (www.icv.hr, ip. foto: I. Popović)[g-gallery gid=”480690″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content