BUŠETINI TEŠKO POSLIJEPODNE U SUHOPOLJU Domaćin “sedmicom” potvrdio kvalitetu

Danas (subota) je odigrano nekoliko utakmica 10. kola prve županijske nogometne lige, a definitivno najveću pažnju plijenila je derbi utakmica u Suhopolju, gdje je domaća ekipa na stadionu Park ugostila Bušetinu 1947.

Ugodno popunjene tribine suhopoljskog stadiona očekivale su neizvjesnu utakmicu do samog kraja, ali to se nije dogodilo, pa tako epitet derbija danas nije opravdan. Domaći strateg Mario Tolo ovaj je tjedan uložio trud u pripreme za ovu utakmicu, a isplatilo mu se višestruko. Suhopolje je “pregazilo” goste iz Bušetine rezultatom 7:1, a pobjeda je još slađa jer je bila vodilja ka prvom mjestu.

IMG 9369 Custom

-U prvom poluvremenu gosti su pružili jak otpor, na odmor se otišlo rezultatom 2:0 u našu korist, a ključno je zapravo bilo drugo poluvrijeme gdje smo pokazali pravu kvalitetu. Pregršt lijepih proigravanja, uigranih akcija, jednostavnost u igri, sve to rezultiralo je ovako visokom pobjedom, ali moram pohvaliti i gostujuću momčad, držali su se dosta dugo – sretan je pobjedom bio predsjednik Nogometnog kluba Suhopolje Ivan Kelečić.

U prvom poluvremenu Suhopolje je povelo iz kaznenog udarca u ranoj fazi utakmice, precizan je bio Menegati. Prednost na 2:0 povećao je Sertić u 39. minuti.

U nastavku se domaćin raspucao i pokazao tko je gazda na terenu, a ujedno poručio i ostalim ekipama lige da će im dolazak u Suhopolje biti noćna mora.

IMG 9357 Custom

Prvo je u 58. minuti Bušetina smanjila prednost i vratila vjeru u povoljan konačni rezultat, Čoklo je pogodio u vrh živog zida koji je preusmjerio loptu i prevario domaćeg vratara Dumenčića.

Gosti su bili još pod dojmom povratka, a domaćin je pet minuta kasnije priredio hladan tuš. Babec je pogodio za 3:1 i tu je bio početak kraja bušetinske momčadi. Nekoliko minuta kasnije pogodio je Ivačić za 4:1. Do kraja utakmice vidjeli smo još nekoliko prilika koje su stvorili gostujući igrači, ali i tri pogotka u mreži bušetinskog vratara Cigleneca. U listu strijelaca upisali su se još Babec jednom i dva puta Ivačić. S pet pogodaka od postignutih sedam Babec i Ivačić potvrdili su da je uprava domaćina povukla odličan potez.

IMG 9380 Custom

U redovima Bušetine najopasniji su danas bili Klasić, Meseš i Brlas, ali za nove bodove morat će pričekati sljedeće kolo. Zanimljiv je podatak da su vodeći strijelci lige, Ibriks (16) i J. Brlas (12) teren napustili bez postignutog pogotka.

Sudačka trojka na čelu sa iskusnim Draganom Trupinom odradila je odličan posao.

Porazom čačinačke Mladosti u Lukaču Suhopolje je skočilo na prvo mjesto zbog uvjerljivo bolje gol razlike.

Suhopolje 7 (2)

Bušetina 1947. 1 (0)

Suhopolje. Igralište Park. Gledatelja: 250

Suhopolje: Dumenčić, Sertić (od 67. Slanac), Prugovečki (od 58. Egri), Ibriks (od 85. Marković), Lončarek, Javorović (od 83. Pipić), Čolić (od 83. Grljak), Menegati, Serenčeš, Babec i Ivačić. Trener: Mario Tolo.

Bušetina 1947: Ciglenec, Pavlak (od 70. Zelenbrz), J. Brlas (od 83. Munjeković), Klasić, Meseš, Čoklo, Sabo, Popović, L. Brlas, Bušetinčan i Topić. Trener: Željko Janeš.

Suci: Dragan Trupina (Vukosavljevica), Dario Šantić (Virovitica) i Mario Lješčak (Gornje Bazje).

Strijelci:

1:0 – Menegati (3.)
2:0 – Sertić (39.)
2:1 – Čoklo (58.)
3:1 – Babec (64.)
4:1 – Ivačić (68.)
5:1 – Babec (73.)
6:1 – Ivačić (79.)
7:1 – Ivačić (90.)

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”486706″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content