DVD Orahovica bogatije je za novo kombi vozilo u vrijednosti 230 tisuća kuna

Dva vatrogasna društva na području Orahovice, točnije članovi Vatrogasne zajednice Orahovice ovih su se dana opremili za nove intervencije i sadržaje. DVD Orahovica bogatije je za novo kombi vozilo u vrijednosti od 230 tisuća kuna.

-Ovo vozilo je nužno na području naše zajednice i bit će dostupno svim društvima u sklopu nje. Koristit ćemo ga za intervencije, prijevoz na vatrogasna natjecanja, u prvom redu djece, te za sve ostalo što bude potrebno u djelatnosti društva. Isto tako, kombi će moći koristiti i Grad Orahovica koji je i sudjelovao u kupnji kombija sa pola ukupnog iznosa. Ostatak će platiti DVD Orahovica. Hvala Gradu za pomoć i nabavci oba vozila, a ovim je krenuo projekt suradnje Grada i vatrogasaca jer uskoro kreće nabava i novih vozila kako za DVD Orahovicu tako i za sva ostala društva – rekao je zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina.

DVD Orahovica novi kombi 2 Custom

DVD Stara Jošava kupila je navalno vozilo TAM za 10 tisuća kuna, od čega je Grad sudjelovao sa 3 tisuće i Vatrogasna zajednica sa dvije tisuće, a preostalih 5 isplatilo je društvo.

0910vatrogasci 2 Custom

-Obzirom da mi nemamo niti jedno navalno vozilo za intervencije i do sada smo išli s cisternom koju je vukao traktor, odlučili smo se za investiciju. Riječ je o starijem vozilu, 1895. godište, no odlično je očuvan i za naše potrebe je više nego dovoljan. Kupili smo ga od DVD Dobrovac i od srca se zahvaljujem kolegama iz tog društva koji su nam uz kupljeno vozilo donirali i još ponešto opreme, a na prvoj slijedećoj našoj skupštini ćemo naše prijateljstvo pretvoriti u bratimljenje – rekao je Zlatko Udovčić, zapovjednik DVD-a Stara Jošava.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content