FOTO Pogledajte kako napreduju radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole u Voćinu

U Osnovnoj školi Voćin provodi se projekt energetske obnove, vrijedan 4.324.729 kuna. Njime će se odraditi toplinske izolacije, vanjskih zidova, stropa iznad grijanog prostora, krova iznad grijanog prostora, poda prema negrijanom prostoru, ukopanih dijelova ovojnice. Pritom će se zamijeniti vanjska stolarija. Elektrotehnička mjera obuhvaća rekonstrukciju elektroinstalacija s naglaskom na novu energetski učinkovitu rasvjetu. Strojarskim mjerama predviđa se rekonstrukcija sustava za grijanje; zamjena energenta – lož ulja s ukapljenim naftnim plinom, rekonstrukcija sustava ventilacije, ugradnja termostatskih ventila, rekonstrukcija instalacija za pripremu tople vode te ugradnja solarnih kolektora za pripremu tople vode.

Projekt je napisala VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Radove izvodi tvrtka Promet građenje iz Požege, stručni nadzor provodi tvrtka Arhis iz Slatine. Ugovor je potpisan ovog ljeta, uz nazočnost, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, kao i načelnika Općine Voćin, Predraga Filića. Sredstva za navedenu energetsku obnovu izdvojit će: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenje, Virovitičko-podravska županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

7aqw63m8 Custom
foto: K. Toplak

– Kao i do sada, a tako će biti i nadalje, Virovitičko-podravska županija ulaže sredstva kako bi učenicima omogućila što bolje uvjete školovanja. Ovakvim projektima, sredstvima koja su se nekada koristila za grijanje, upotrijebit će se za stvaranje još boljih uvjete obrazovanja za svu našu djecu ali i njihove učitelje ovdje u Voćinu, kao i u ostalim gradovima i općinama u našoj županiji – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”487088″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content