FOTO Tisuće posjetitelja na Jankovcu uživalo u prvoklasnom spektaklu i viteškom turniru

Ne pamti se kada je u Slatinskom Drenovcu bilo toliko automobila onih posjetitelja koji su strpljivo čekali autobus s nakanom dolaska na Jankovac. Ove nedjelje tisuće posjetitelja posjetilo je biser Slavonije gdje je cijelog vikenda trajao PReKUL festival u sklopu kojega je održan i onaj najzanimljiviji dio – Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu.

IMG 9609
Foto: K. Toplak

I ove godine turnir su organizacijski potpisali Turistička zajednica Općine Čačinci, Općina Čačinci, Red vitezova Ružice grada Orahovica, Park prirode Papuk, uz potporu i Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Hrvatske turističke zajednice, Općine Velika, Hrvatskih šuma, a sve u sklopu velikog projekta Geo priče UNESCO geoparka.

IMG 8892
Foto: K. Toplak

Tako se u dva dana mogao vidjeti sajam starih obrta i radionica, kušati recepti srednjovjekovne kuhinje, mogla se vidjeti mala škola mačevanja, nastup streličara za „Zlatnu strijelu Jankovca“, kao i Trilje IV…. Ipak, kao i svim izdanjima do sada, najviše pozornosti izazvala je „Bitka za Klak“ u kojoj nije nedostajalo mačevanja, topova, vatrenih strijela… Tisuće nazočnih, među kojima je bio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz zamjenika Marija Klementa, uživalo je u prvoklasnom spektaklu koji i ovoga puta nije razočarao…

IMG 9675
Foto: K. Toplak

Uz domaćine, Red vitezova Ružica grad, nastupili su i: Družba vitezova Zlatnog kaleža, Dubovački streličari, Kliški uskoci, Koprivnički mušketiri i haramije, Red Šikloškog zmaja, Vitezovi vranski, Red Srebrnog zmaja. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”485590″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content