FOTO U Virovitici obilježen Svjetski dan seoskih žena gostovanjem i predavanjem Helene Štimac Radin

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, obilježen je „Svjetski dan seoskih žena“, uz gostovanje i predavanje ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helene Štimac Radin. Nakon pozdravne riječi Dese Kolesarić, predsjednice Povjerenstva za spolove Virovitičko-podravske županije, Helena Štimac Radin je predstavila publikaciju „O pravima žena u ruralnim područjima“.

Trenutno žene u ruralnim područjima predstavljaju četvrtinu svjetskog stanovništva. Njihove su uloge ključne u održavanju i unapređivanju ruralnih sredstava za život i jačanju ruralnih zajednica. Proteklih godina, Odbor je prikupio značajne primjere iz sudske prakse o pravima žena u ruralnim područjima i o izazovima s kojima su one suočene, osobito u sklopu zaključnih primjedbi. Na nekoliko konferencija Ujedinjenih naroda prepoznata je uloga žena iz ruralnih područja u poljoprivredi, ruralnom razvoju, prehrambenim namirnicama i prehrani te smanjenju siromaštva. Stoga je potrebno nastaviti posvećivati specifičnu pozornost ženama u ruralnim područjima, kao što je prepoznato u Ciljevima održivog razvoja, moglo se čuti na predstavljanju publikacije ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helene Štimac Radin.

Obilježavanju Svjetskog dana seoskih žena, uz zamjenika župana Igora Pavkovića, između ostalih, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”486617″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content