FOTO U Virovitici počeli rekreativni karate treninzi za starije osobe

Karate klub Virovitica počeo je s programom vježbanja za osobe starije od pedeset pet godina pod nazivom “Karate za sutra – prijatelj zdravlja”.

U sklopu programa Europske unije “Erasmus +” za starije osobe u koji su se uključili četiri karate saveza, u Hrvatskoj je nositelj programa Hrvatski karate savez, a partner Karate klub Virovitica.

Cilj programa je uključivanje u aktivan život starijih osoba. Vježbanjem se želi aktivirati osobe kako bi one vodile zdrav i aktivan život. Rekreativnim vježbanjem poboljšalo bi se njihovo fizičko i mentalno stanje. Na prvom pokaznom treningu bilo je dvadesetak zainteresiranih, koji su bili oduševljeni pokazanim.

IMG 4343 Custom

Trening su vodili Josip Škrablin, Maks Šenjug i hrvatska reprezentativka Sara Malčec. Svojom nazočnošću podršku akciji dali su tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović i virovitička dogradonačelnica Vlasta Honjek – Golinac.

Za sve zainteresirane besplatni treninzi će biti organizirani svakog utorka i četvrtka u 17 sati u dvorani Karate kluba Virovitica, u bivšoj virovitičkoj vojarni, počevši od 4. listopada.

Spomenuti program održan je povodom Europskog tjedna sporta.

Treninzima se može priključiti i mlađa populacija.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”483152″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content