FOTO Vatrogasci i Hitna medicinska služba “spasili” učenike OŠ Petra Preradovića Pitomača od požara

U Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača održane su pokazne vježbe u kojima su, osim djelatnika i učenika škole, sudjelovali i djelatnici Zavoda za Hitnu medicinu VPŽ, djelatnici PU virovitičko-podravske, nekoliko pripadnika Crvenog križa, pripadnici vatrogasnih postrojbi VZO Pitomača i DVD Kladare, te Hrvatska gorska služba spašavanja. Vježbama je nazočio i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

Pretpostavka vježbe bila je izbijanje požara u školskoj prostoriji.

IMG 6799 Custom 1

-Vrlo sam zadovoljan ovom akcijom koja je pokazala veliku sposobnost djelatnika naših žurnih službi da u vrlo kratkom roku i uspješno provedu evakuaciju u slučaju požara. Pokazne vježbe od velikog su značaja, a danas ih je vidjelo preko 400 učenika – rekao nam je ravnatelj Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, Igor Maresić.

Učenici su budnim okom pratili sve što se događalo za vrijeme evakuacije.

IMG 6989 Custom

-Najzanimljiviji mi je bio dio kada su moje kolegice skakale s prozora, bilo je zaista smješno, iako, da je riječ o stvarnom požaru, nikome ne bi bilo do smijeha. Ovakve su vježbe poučne i puno se toga može naučiti – rekla je Ana, učenica Osnovne škola Petra Preradovića.

Što se sve događalo i kako je izgledalo pogledajte u fotogaleriji…

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”487283″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content